Tonny Bøgh er klubbens mand

Fodboldhjertet banker stadig for de rødblusede på Voerbjergvej, selv om hans tidligere klub Lindholm IF nu er en del af fusionsklubben Nørresundby Forenede Boldklubber

Tonny Bøgh på sit kontor, hvor han også holder styr på de nyvaskede spillerdragter og andet udstyr til trupperne. Foto: Bente Poder
4. oktober 2016 06:52

Han var kun fem år, da han første gang snørede fodboldstøvlerne og tørnede ud for Lindholm IF (LIF) i slutningen af 1960’erne. Uvidende var drengen Tonny Bøgh om, at banen dermed var kridtet op til en passion for fodbold og et livslangt medlemskab af klubben der fusionerede med Nørresundby Boldklub i sommeren 2015.

- Jeg har et liv fyldt med fodbold.

Angriberen Tonny Bøgh har spillet mere end 300 kampe på LIF’s førstehold, trænet ungdomsspillere og snart har han 10 års jubilæum som inspektør på det nuværende Nordjyske Bank Arena på Voerbjergvej. Det er det ene af fusionsklubben Nørresundby Forenede Boldklubbers stadioner, det andet ligger på Lerumbakken.

- Lindholm IF har betydet alt, jeg er en klubmand, siger Tonny Bøgh, der blev kåret som Årets Spiller i 1983 og 1991.

Og klubfølelsen har fusionen ikke ændret på.

- Sådan er det nu engang, det her er fremtiden. Som jeg ser det, er det nødvendigt af hensyn til vores ungdomsafdeling.

Fuldtidsjobbet som inspektør betyder blandet ansvar for klubhus og udenomsarealer, vask af spillertøj og han sørger for at kridte de fem baner. Tonny Bøgh er også involveret i de mange arrangementer, der finder sted i klubben. Og meget, meget mere.

I perioder er arbejdsdagene mere end lange. Som op til 7. september, hvor jyllandsserieholdet fra Solsiden tog imod superligatruppen fra AaB i et ægte lokalbrag i DBU Pokalen. Og selv om AaB vandt 5-1, er det stadig en stor dag i den nye klubs historie.

Forarbejdet og planlægningen gik som forventet, godt hjulpet på vej af de mange frivillige der altid er klar til at hjælpe og var med til at sætte scenen udenfor banen.

- Det gik simpelt hen kanon. Det var en fantastisk dag, hvor det hele fungerede for os, lyder det fra den 54-årige inspektør.

Han er ikke sen til at nævne, hvad han vil fremhæve i sin klub.

Nu som dengang.

- Det er sammenholdet i hele klubben, siger Tonny Bøgh.

- Jeg føler, at alle medlemmer går godt i spænd, her er også plads til at hygge sig.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...