Erhverv

Tonstung ordre til Bladt

Bladt Industries lander kontrakt på en transformerstation på 1000 tons til belgisk havvindmøllepark

Bladt har tidligere bygget transformerstationer som den, der skal til Belgien. Foto: Bladt

Bladt har tidligere bygget transformerstationer som den, der skal til Belgien. Foto: Bladt

AALBORG:Bladt Industries har indgået kontrakt med Northwester NV om at levere en komplet og færdiginstalleret transformerstation til det kommende belgiske projekt Northwester 2 Offshore Wind Farm, der kommer til at ligge i havet - 46 km fra land - ud for Zeebrugge.

Kontrakten omfatter alt fra design til færdig installation. Transformerstationen forventes at have en totalvægt på 1000 tons.

Bladt har det overordnede ansvar for projektet, men det sker i et tæt samarbejde med den mangeårige samarbejdspartner Semco Maritime, som vil stå for de elektriske systemer, og ISC Engineering, som har til opgave at udføre det strukturelle design.

Det er tredje gang, Bladt Industries med Semco og ISC sammen skal levere en komplet transformerstation til udvikleren Parkwind, som står bag Northwester 2 Offshore Wind Farm. I 2013 blev Northwind transformerstationen leveret og bare tre år senere, Bligh Bank.

Transformerstationen skal leveres i 3. kvartal 2019, hvilket svarer til 17 måneder fra kontraktindgåelse til færdig installation.

- Vi er stolte og glade for den tillid Parkwind viser os ved at placere endnu en ordre ved Bladt. Vi har gennem de to første projekter haft et fantastisk samarbejde, og dette gode samarbejde ser vi frem til at fortsætte, siger Troels Jensen, Senior Vice President, Bladt Industries, i en pressemeddelelse.

- Med 22 offshore transformerstationer på referencelisten skal nøglen til vores succes blandt andet findes i vore mange års erfaring, kompetencer og dermed meget store knowhow inden for feltet, siger Klaus Steen Mortensen, administrerende direktør i Bladt Industries.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst