Udland

Tonsvis af radioaktivt vand siver ud fra atomkraftværk

Fire ton radioaktivt vand er tirsdag lækket fra det katastroferamte japanske atomkraftværk Fukushima.

Tonsvis af radioaktivt vand siver ud fra atomkraftværk

Under arbejdet på det katastroferamte atomkraftværk Fukushima er fire ton radioaktivt vand sivet ned i jorden. Det oplyser en talsmand fra ejeren af atomkraftværket, selskabet Tepco.

Jordbunden i området er forurenet, og det er måske også gået ud over grundvandet.

Lækagen skete tirsdag, da regnvand skulle pumpes fra et bassin og ind i en opbevaringstank. Efter godt en time opdagede medarbejdere, at der løb regnvand ned fra en åbning i toppen af tanken.

- Det drejede sig om regnvand, men det kom fra Fukushima-kraftværket og kan indeholde radioaktive stoffer. Det sivede ned i jordbunden, siger talsmanden, som ikke tror, at omfanget af den radioaktive forurening af vandet er særlig stor.

Atomkraftværket har længe kæmpet med at få kontrol over de store mængder vand ved anlægget. Da Fukushima blev ramt af jordskælv og en tsunami i marts 2011, pøsede redningsmandskab tonsvis af vand ned over værkets reaktorer for at køle dem ned.

Den omfattende mængde vand, som kan være radioaktivt, bliver stadig opbevaret på kraftværket, der ligger 220 kilometer nord for hovedstaden Tokyo. Tepco har endnu ikke lagt en plan for, hvad der skal ske med vandet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.