Tony Martin er ude af Touren - Froome overtager trøjen

Tony Martin magter ikke at stille til start på fredagens etape, siger tyskerens manager på Etixx-Quick-Step.

Den gule førertrøje Tony Martin (Etixx-Quick-Step) udgår af årets Tour de France efter et styrt på 6. etape. Det bekræfter holdets manager Patrick Lefevere.

- Det er umuligt for Tony at starte fredagens etape, siger Patrick Lefevere til den franske radiokanal Europe 1.

Tony Martin brækkede sit kraveben cirka 800 meter før målstregen i Le Havre, og han er dermed færdig i det franske cykelløb.

- Kravebenet er brækket flere steder. Han fik et hårdt slag, da han røg i asfalten, og en af knoglerne trængte igennem, så der er tale om et åbent brud.

- Selv om Tony havde ønsket at starte fredag, ville han ikke få lov, siger Helge Riepenhof, læge hos Etixx-Quick-Step, til holdets hjemmeside.

- Ryttere vil altid starte, og særlig Tony. Han har tidligere vist, at han ikke lader sig stoppe af brækkede knogler, men denne gang er det umuligt. Han trænger til en operation med det samme. Det er en alvorlig skade, forklarer lægen.

Tony Martin skal opereres i den tyske by Hamburg.

Den 30-årige tysker, som overtog den gule trøje efter tirsdagens etapesejr på 4. etape, er den anden rytter dette års Tour de France, som forlader løbet iført den gule trøje.

Schweizeren Fabian Cancellara (Trek) udgik mandag med fraktioner på to ryghvirvler i den nedre del af ryggen, da han også styrtede, mens han førte løbet.

Chris Froome fører dermed løbet og overtager den gule trøje på fredagens etape, mens Tejay van Garderen er ny nummer to - 13 sekunder efter Froome.

Tinkoff-Saxos slovakiske sprinter Peter Sagan er treer - 15 sekunder efter Froome.

På torsdagens etape var Froome også i asfalten, men han slap med mindre knubs og er helt klar til fredagens etape.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.