Tony Martin kollapser efter supertid i Tour de France

Verdensmesteren i enkeltstart gav den gas og mere til, da han satte foreløbigt bedste tid på Tourens 11. etape

Tony Martin kollapser efter supertid i Tour de France

Tony Martin lavede en Rasmus Quaade, da han passerede målstregen efter 33 kilometers enkeltstart i Tour de France i foreløbigt bedste tid.

Den tyske verdensmester og favorit ræsede gennem målområdet, hev i bremsen og faldt om på asfalten, hvor han lå og lignede en, der havde brug for iltmaske og akutlæge.

Var det tilfældet - hvilket det heldigvis ikke var - havde det været en vanskelig opgave, da Martin var omringet af en tyk mur af meget ivrige tv-journalister og deres kameramænd.

Martin kørte i mål i tiden 36,29 minutter, hvilket er et minut hurtigere end Thomas De Gendt, der indtil da havde bedste tid.

Martin gennemførte således enkeltstarten ved Mont Saint-Michel i en gennemsnitstid, der lå over 54 kilometer i timen.

- Før etapen blev jeg spurgt, hvordan min enkeltstart ville gå, og jeg sagde mellem 36 og 37 minutter, og det kom jo til at passe ganske nøjagtigt. Jeg er meget tilfreds med tiden, og jeg har også hørt, at mellemtiderne var rigtig gode, siger Tony Martin.

Tyskeren fra Omega Pharma-Quick-Step var dog ikke sikker på, at tiden rækker til etapesejr.

- Når man starter så tidligt, må man regne med, at de sidste ryttere kan blive en trussel, og derfor gav jeg alt helt indtil målstregen.

- Jeg ved, at dette formentlig er min eneste mulighed for et højdepunkt her i Touren, og derfor satte jeg alt ind på det. Nu håber jeg bare, at præstationen er nok til at vinde, siger Tony Martin, der har vundet VM i enkeltstart de seneste to år.

Den tidligere danske mester i enkeltstart Rasmus Quaade er kendt for at falde om på asfalten og hive efter vejret i adskillige minutter, før han kommer til sig selv og kan tale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.