Topadvokat brød i gråd under terrorsag

Advokat Thorkild Høyer blev under sin procedure så berørt, at han begyndte at græde.

Thorkild Høyer. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Thorkild Høyer. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

En af landets mest kendte advokater, Thorkild Høyer, begyndte onsdag at græde under sin procedure ved Retten på Frederiksberg. Her er han forsvarer for den terrortiltalte Sam Mansour.

Det var under sin forsvarstale for Mansour - den såkaldte procedure - at Thorkild Høyers stemme knækkede over, og han måtte løfte brillerne og tørre sine øjne.

Thorkil Høyer var i gang med en generel gennemgang af dagligdagen i blandt andet Irak, Syrien og Afghanistan, hvor han blandt andet kom ind på de droneangreb, som amerikanerne jævnligt udfører.

Disse angreb er under hård kritik, fordi antallet af civile ofre er højt. Og blandt ofrene er både voksne og børn. Thorkild Høyer refererede et interview med et barn, som han havde set i tv.

- Det fortalte, at overskyede dage er gode dage ..., lød det fra Thorkild Høyer, lige inden han mistede det professionelle greb om situationen.

Han forsøgte i første omgang med en tår vand og en dyb indånding, men advokaten var tydelig berørt af det indtryk, som barnet i interviewet havde efterladt.

- Jeg bliver berørt af det. En ting er, at voksne kommer til skade, men når det er børn, så bliver jeg berørt, når jeg står her. Og jeg ved godt, at det burde jeg ikke, lød det fra Thorkild Høyer.

Endnu et par slurke vand blev drukket, og det lykkedes for Thorkild Høyer at komme tilbage på sporet og fortsætte proceduren.

67-årige Høyer er en af landets mest erfarne advokater, når det gælder terrorsager. Senest har han været forsvarer i den såkaldte PKK-sag, hvor 10 mænd blev frifundet for anklager om at samle penge ind til terror.

I 1990'erne var Thorkild Høyer mægler mellem Hells Angels og Bandidos i den store nordiske rockerkrig, og han er tilknyttet den internationale straffedomstol i Haag. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.