Velgørenhed

Topchef holdt tale

Meget arbejde for frivillige indenfor sundhedsområdet, mener direktør

Michael Andersen talte i Brønderslev.Arkivfoto: Michael Koch

Michael Andersen talte i Brønderslev.Arkivfoto: Michael Koch

BRØNDERSLEV:Der bliver i stigende grad noget at gøre for de frivillige foreninger indenfor sundhedsområdet. Det påpegede direktør i Team Danmark, Michael Andersen, da han holdt tale til Frivillig Fredag i den Runde Pavillon i Brønderslev.

- Vi har et fantastisk sundhedssystem, som er gratis - men det er under pres. Det er et sted, hvor vi kan gøre mere på det frivillige felt. Jeg tror, vi kan gøre noget der. Det er meget vigtigt, at vi behandler vores syge og gamle rigtigt godt.
- Jeg tror, vi skal rette vores frivillige indsats mere mod vores sundhedssektor, sagde Michael Andersen, der fra 1994 til 2002 var forstander på NiH og i øvrigt bor i Brønderslev.
Der var da også nogle organisationer indenfor det felt repræsenteret i pavillonen - blandt andet Scleroseforenigen, Gigforeningen og Kræftens Bekæmpelse.
Og begrebet frivilligt arbejde er i det hele taget noget, som Michael Andersen tror kraftigt på også har en stor plads fremover.
- Det er ikke et problem at få frivillige, det tror jeg ikke på, sagde han.
Det er Frivilligrådet i Brønderslev Kommune, der stod bag arrangementet. Sidste fredag i september er landdækkende Frivillig Fredag, hvor det frivillige arbejde sættes i fokus.
- Formålet er at promovere det frivillige arbejde i Brønderslev Kommune og få folk til at se, at der er en idé med det, sagde Birger Hebsgaard, medlem af Frivilligrådet, der mener, at det frivillige arbejde i kommunen har det godt.
- Jeg tror, der er rigtigt mange mennesker, der beskæftiger sig med alt fra spejderarbejde til seniorarbejde. Når vi ser listen igennem, så er der alvorligt mange.
- Det er alt mellem himmel og jord, sagde Ib Hansen, formand for Frivilligrådet.
Imens Michael Andersen talte, var mørket faldet på, og aftenen bød derpå på et fakkeltog, hvor en lang hale af frivillige gik gennem byen med fakler i mørket anført af Natteravnene i kraftigt gult tøj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst