Pædofili

Topchef kendte intet til misbrug

Kommunaldirektøren i Brønderslev Kommune kender ikke til, at en af de sigtede i pædofilisagen skulle have en tidligere dom for seksuelt misbrug af børn.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kommunaldirektør Søren Steensen fra Brønderslev Kommune har intet hørt om, at en af de fire mænd, en 78-årig mand, der i fredags blev varetægtsfængslet for seksuelt misbrug af en 10-årig pige, i en anden sag fra 2007 skulle være blevet dømt for et se

Kommunaldirektør Søren Steensen fra Brønderslev Kommune har ikke noget kendskab til, at en af de fire mænd, der i fredags blev varetægtsfængslet for seksuelt misbrug af en 10-årig pige, i en anden sag fra 2007 skulle være blevet dømt for et seksuelt overgreb på et barn. Det drejer sig ifølge Ekstra Bladet om den 78-årige varetægtsfængslede mand, der er oldefar til den 10-årige pige. - De oplysninger kommer som en total overraskelse for mig, siger Søren Steensen, da NORDJYSKE konfronterer ham med oplysningerne. Han mener umiddelbart, at politiet ville have underrettet kommunen, hvis en af de sigtede tidligere er dømt i en lignende sag. - Og jeg går som udgangspunkt ud fra, at havde vi fået sådan en oplysning i kommunen, så ville jeg også have kendt til den, siger Søren Steensen. Betinget dom Han kan dog ikke totalt udelukke, at en eller anden instans i kommunen kan have fået sådan en oplysning fra politiet, uden at han kender til det - Derfor er det første, jeg gør, når jeg møder på arbejde på mandag, at få denne sag afklaret, siger han. Ifølge Ekstra Bladet fik den 10-årige piges oldefar tilbage i 2007 en dom på to års betinget fængsel for at have forgrebet sig på et andet barn tilbage i 1990'erne. Fængselsstraffen blev ifølge Ekstra Bladets oplysninger gjort betinget på grund af mandens høje alder, og fordi overgrebene lå forholdsvis langt tilbage i tiden.