Topdanmark taber sag om fradrag til Skat

Forsikringsselskabet Topdanmark trak for meget fra i skat. Selskabet taber sag om skattefradrag i Højesteret.

Forsikringsselskabet Topdanmark har tabt en sag i Højesteret, hvor Skatteministeriet havde anfægtet selskabets opgørelse af fradragsberettigede tab i datterselskaber i forbindelse med valutaforretninger, skriver Ritzau Finans.

- Dispositionernes eneste formål og eneste virkning var at skabe et fradragsberettiget tab for moderselskaberne efter reglerne i den daværende aktieavancebeskatningslov, skriver Højesteret blandt andet i sin vurdering.

Sagen, der stammer fra indkomståret 2000, handler om, at Topdanmark gennem nogle datterselskaber afviklede en stribe modsatrettede, kortfristede valutaterminsforretninger med Jyske Bank.

Det ene af Topdanmarks datterselskaber fik tab, mens det andet fik en stort set modsvarende gevinst. Som følge af tabene gennemførte Topdanmark kapitalforhøjelser i de tabsgivende datterselskaber, der derefter blev solgt, og moderselskabet selv angav et tab.

Men den går ikke, fastslår Højesteret. Topdanmark må ikke medregne de to kapitalforhøjelser på henholdsvis 15 millioner kroner og 25 millioner kroner i sit tab.

Topdanmarks fradrag for tab på aktier i det ene datterselskab ændres til 534.796 kroner fra mere end 13 millioner kroner. I det andet datterselskab nedsættes tabet til knap 48.000 kroner fra mere end 25 millioner kroner. Det får ingen regnskabsmæssige konsekvenser for Topdanmark.

- Det er en sag, der er fuldt ud reserveret i regnskabet. Det er det, vi kan sige om sagen, siger kommunikationsdirektør Steffen Heegaard til Ritzau Finans.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.