Topembedsmand: Loft var irriteret

Peter Loft mente, det var en aftale, at hans fire håndskrevne linjer skulle med i skatteafgørelse, siger vidne

Topembedsmand: Loft var irriteret

Det vakte betydelig irritation hos departementschef Peter Loft, at Skat København ikke tog fire håndskrevne linjer med i afgørelsen i Stephen Kinnocks og Helle Thorning-Schmidts skattesag fra 2010.

Det bekræfter koncerndirektør i Skatteministeriet Jesper Skovhus Poulsen, da han onsdag giver forklaring for Skattesagskommissionen.

Han var med i den taxi, hvor produktionsdirektør Steffen Normann Hansen og Peter Loft læste den såkaldte agterskrivelse.

- Peter er den, der får kuverten og åbner den og skrålæser. Og konstaterer at de ikke er der. Det giver anledning til en vis irritation, forklarer Skovhus Poulsen, da han vidner for Skattesagskommissionen.

Han forklarer, at han ikke anede, at de fire linjer eksisterede, og at han heller ikke havde set udkastet til agterskrivelse. Derfor var det lidt som at "høre en halv telefonsamtale", fortalte han.

- Det, jeg fanger, er, at man mener, der er blevet lavet en aftale om, at de fire linjer skal med. De mener, der er en aftale, der ikke er blevet holdt, siger han videre.

- Det meste af taxaturen går med, at der bliver snakket frem og tilbage om den aftale, og hvorfor den ikke er blevet holdt, fortæller direktøren.

Jesper Skovhus Poulsen var ellers ikke involveret i noget større omfang i skattesagen, fremgår det af hans forklaring over for kommissionen.

Da Peter Loft i marts 2012 måtte forlade posten som departementschef som konsekvens af sagen, fungerede Skovhus Poulsen midlertidigt som topchef i ministeriet.

Siden er Jens Brøchner blevet udnævnt til posten.

Kommissionen undrede sig over, at Skovhus Poulsen ikke var orienteret om sagen.

- Nu er du jo ikke Gud og hvermand. Hvis Loft bliver syg eller skal på orlov, så er det vel dig, der skal være departementschef, sagde udspørger Lars Kjeldsen.

- Ja. Men det gælder så alle hans sager. Dem kender jeg heller ikke, svarede Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.