Topforhandlere: Nu er det tid til en aftale

Fagforeninger og arbejdsgivere på det offentlige område genoptager lørdag formiddag overenskomstforhandlinger.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

INDLAND:Både arbejdsgivere og arbejdstagere på det offentlige område erklærer lørdag formiddag, at det er på tide at nå frem til en overenskomstaftale på det offentlige område.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sende landet ud i en konflikt. Så vi prøver alle veje for at prøve og se, om vi kan finde hinanden, siger regionernes chefforhandler, Anders Kühnau, på vej ind i Forligsinstitutionen.

Her mødes alle parter, både på det statslige, det regionale og det kommunale område, med det mål at enes om løn- og arbejdsvilkår for de offentligt ansatte de kommende tre år.

- De store knaster ligger mest på de andre borde. Men jeg kan godt se, hvordan tingene er bundet sammen hos lønmodtagerne med en musketered. Derfor bliver vi nødt til at se, om ikke vi kan finde nogle løsninger, siger Kühnau.

Forligsmand Mette Christensen har to gange udsat varslede arbejdsstandsninger i form af strejke og lockout. Fredag forhandlede parterne fra om formiddagen, indtil de blev sendt hjem natten til lørdag.

Flemming Vinther, topforhandler for de ansatte i staten, mener ikke, at der er så meget mere at snakke om.

- Nu håber jeg ved Gud, at arbejdsgiverne også er her for at lande en aftale. Vi har brugt tilstrækkelig tid til at redegøre for vores respektive positioner.

- Nu må det være tiden, hvor vi finder ud af, om arbejdsgiverne vil en aftale, eller om de vil et forlis, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.