Udland

Topgeneral er dræbt efter kontroversielt valg i Burundi

Efter et omstridt valg, kupforsøg og voldelige demonstrationer er topgeneral blevet myrdet.

En topgeneral, og rådgiver til præsident Pierre Nkurunziza, er søndag blevet dræbt i et raketangreb i Burundis hovedstad, Bujumbura, lyder det ifølge vidner og embedsmænd.

Det skriver AFP.

Adolphe Nshimirimana, den dræbte generel, blev bredt set som den centralafrikanske nations de facto sikkerhedschef og blev betragtet som landets nummer to i magtrækkefølgen.

Ifølge politi og vidner blev generalens bil ramt af et raketangreb kort før middag, og det blev senere bekræftet, at han er død.

Episoden fandt sted omkring en uge efter et omstridt valg, som sikrede Pierre Nkurunziza en tredje regeringsperiode i et valg, som ifølge mange kritikere var i strid med landets forfatning.

Nkurunziza er valgt for fem år. Han stillede op til en tredje valgperiode, selv om forfatningen kun tillader to perioder til samme person.

Valgkampen i det lille centralafrikanske land var stærkt præget af vold og blev boykottet af oppositionen.

Nkurunzizas kandidatur blev fordømt som forfatningsstridigt af oppositionen og førte til demonstrationer, som efterlod mindst 100 døde, såvel som et kupforsøg i midten af maj.

General Nshimirimana blev set som hjernen bag undertrykkelsen af demonstrationerne såvel som en central aktør i at spolere kupforsøget.

Det amerikanske udenrigsministerium og EU har udtrykt bekymring over, hvorvidt valget i Burundi var frit og retfærdigt.

Borgerkrigen i Burundi, som sluttede i 2006, efterlod mindst 300.000 døde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.