Toppen af Danmark på Franks tallerkner KONCEPT: Storrestauratør dyrker de nordjyske råvarer i restauranterne i Sæby og Kattegat Sil

Frank Størup vil kæle for de nordjyske råvarer i sine to udsigts- restauranter på havnene i Sæby og Frederikshavn. Foto: Bent Jakobsen

Frank Størup vil kæle for de nordjyske råvarer i sine to udsigts- restauranter på havnene i Sæby og Frederikshavn. Foto: Bent Jakobsen

FREDERIKSHAVN:Nordjyske leverandørers varer får hæderspladserne på menukortet hos Franks på havnen i Sæby, når den efter to måneders vinterlukning genåbner 1. marts, og tilsvarende i den ny Franks på toppen af Kattegat Silo i Frederikshavn, hvor der åbnes 1. april. - Vi glæder os meget til at komme i gang igen i Sæby og at starte op øverst i siloen i Frederikshavn. Vores første år i Sæby gik over al forventning. Uden at vi stort set lavede nogen markedsføring, væltede det bare ind, og jeg tror tilsvarende, at restauranten med dens fantastiske udsigt fra 9. etage i Kattegat Silo vil virke som en magnet på folk fra hele Nordjylland, siger Frank Størup. Med de to restauranter tilsammen vil han kunne byde over 500 spisende gæster til bords på samme tid. Oveni kan så lægges udendørsservering til 150 i Sæby i tilknytning til restaurant og cafe samt i Kattegat Silo to selskabslokaler med plads til 50 og 200, udendørs terrasse og endelig et lokale, hvor der vil kunne holdes selskaber og arrangeres bespisning for alene op til 800 personer. Store forhold - Det er store forhold, men det er den vej, det går i branchen og betyder, at der kan opbygges gode leverandør-samarbejder. I dag kan du dårligt leve af at drive en restaurant til 40 spisende, mener storrestauratøren. I efteråret ansatte Frank Størup kokken Flemming Jensen, der blev nr. 6 ved årets Kokke-DM, og han bliver chefkok hos Franks i Kattegat Silo. Lokale leverandører - Flemming og jeg har hele vinteren arbejdet med at bruge råvarer fra "Toppen af Danmark" i menukortene, og at sammensætte sæson-menuerne efter, hvad der er til rådighed af friske råvarer i vores egen landsdel. Selvfølgelig vil der være nogle begrænsninger i forårssæsonen, og kompromisser på nogle områder, surt får man nu engang bedst fra en citron, men i sommerperioden har Nordjylland det hele af grøntsager og bær, fortæller Frank Størup. - Hovedidéen er så vidt muligt brug af nordjyske kvalitetsvarer, hvilket vil sige kød fra nordjysk kvæg via slagter Vinther i Hirtshals, frugt og grøntsager fra Vasen, vildt fra Rævhede Naturprodukter og fisk fra Chrisfish i Frederikshavn, fortæller Frank Størup. - Det tilfører noget nyt og frisk at skulle arbejde med de forskellige sæsoner ud fra, hvor kan vi få af lokale råvarer, og ikke blot at ty til året-rundt-varer, påpeger han. Buffet og a la carte Mens Franks i Sæby gør meget i store fiskebuffet'er såvel som frokost- og aftenrestaurant, men også til den kommende sæson udvider a la carte kortet, bliver der tilsvarende hos Franks i Frederikshavn en frokostrestaurant med plads til 200, og som samtidig skal fungere som kantine for de mennesker, der får deres arbejde i siloen. Aftenrestauranten med plads til 94 bliver ren a la carte restaurant. Endnu inden silo-restauranten overhovedet er åbnet, er der også allerede booket 25 selskaber ind til konferencer, fire bryllupper, en stribe konfirmationer og firmafester, og også på konfirmationssøndagene i 2007 er der lagt reservationer ind. Frank Størup regner med at starte med otte fastansatte plus "det løse" til servering i siloen. Hans forretning i Sæby beskæftigede i det første år mellem 30 og 40 og har uden for højsæsonen også lagt lokaler til selskaber på op til 200 gæster.