Toppen af poppen: Skrev digt til dødssyg mor

Lau Højen har haft alle følelser investeret i den nye sæson af Toppen af poppen.

Nils Meilvang Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Nils Meilvang Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Når forsangeren fra det danske rockband Carpark North, Lau Højen, fortolker andres sange i den kommende sæson af underholdningsprogrammet Toppen af poppen, har han haft en meget personlig tilgang til én af sangene.

Da sangeren skulle give sit bud på et nummer af kollegaen Troels Gustavsen, blev hans egne oplevelser med en kræftsyg mor således til omdrejningspunktet for sangen.

- Jeg skrev en helt ny tekst. Jeg skrev et digt til min mor, der er dødssyg af kræft, siger Lau Højen.

Men det var ikke alt, som han gjorde med sangen.

- Inden jeg fremførte den, byttede jeg "mor" ud med "far", så den blev til Troels, der har mistet sin far, fortæller han.

For Lau Højen var det en udfordring at skulle synge på dansk, fordi han sammen med Carpark North, der har givet danskerne hits som "Transparent and Glasslike" og "You're My Fire", normalt kun fremfører sange på engelsk.

Men det bliver måske anderledes fremover, afslører musikeren.

- Det var en kæmpe oplevelse at tage fat i det danske sprog. Efter Toppen af poppen gik jeg hjem og skrev en masse digte på dansk, der måske bliver til sange, fortæller Lau Højen.

I efteråret går Carpark North i studiet for at indspille et nyt album, der udkommer i 2017, fortæller Lau Højen desuden.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.