Danmark

Topscorer: Danskerne fortsætter lykkerusen

Endnu en undersøgelse kårer danskerne til det lykkeligste og mest fremtidsoptimistiske folk.

Topscorer: Danskerne fortsætter lykkerusen

Det kan dårligt komme som nogen overraskelse, at Danmark endnu engang scorer en topplacering på en liste over de lykkeligste folk.

Danskerne skiller sig ud som de lykkeligste og mest fremtidsoptimistiske blandt alle 27 EU-lande i en rapport fra Eurofound, der undersøger livs- og arbejdsforhold.

Otte ud af 10 danskere er optimistisk omkring fremtiden, mens det kun gælder for hver anden europæer generelt.

For Robert Anderson, der er afdelingschef for levestandarder og livskvalitet i Eurofon, er det ikke nogen overraskelse, at danskerne giver de andre europæere baghjul i lykke.

- Danmarks høje score skyldes en masse forskellige årsager, der spiller sammen, siger Anderson på et pressemøde for fremlæggelsen af rapporten i Bruxelles.

- Blandt andet kvaliteten af sundhedssystemet, tilliden mellem danskerne, graden af frivilligt arbejde og tilliden til andre og selve systemet.

Danmark er ifølge undersøgelsen Europas mest tillidsfulde land. På en skala fra 1 til 10 svarer danskerne, at deres tillid til andre ligger på 7 - mod 5,1 i resten af EU.

Ser man på tilliden til staten og regeringen, er det danske tal 5,7. Selvom det måske ikke virker særlig højt, er det en del mere end gennemsnittet på 4,0.

Hver fjerde dansker svarer, at der er spændinger mellem etniske grupper, mens det gælder for knap to ud af fem europæere.

Samtidig oplever flere end hver tredje europæer spændinger mellem rige og fattige, mens det kun gælder for fire procent af danskerne.

Robert Anderson understreger, at det ikke kun er de bløde værdier, der påvirker vores lykke. Økonomien spiller i høj grad også ind.

Også her skiller Danmark sig positivt ud. Kun tre procent af danskerne svarer i undersøgelsen, at de økonomisk set har svært ved at "få enderne til at mødes", mens det tal for alle 27 EU-lande er 17 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.