Topskud for feinschmeckere

27. februar 2003 07:00

Hvid kinesisk te anses for at være en delikatesse for feinschmeckere. Det er også dyrt. Det kaldes ikke hvid te, bare fordi der er hældt mælk i koppen med sort te. Den omtales sådan, fordi skuddene, der bruges, minder om sølvnåle. De fine topskud håndplukkes fra tebusken, lige før den springer ud. De kan kun høstes i løbet af nogle få dage om foråret. Og der skal 10.000 topskud til for at producere et kilo te. Efter høsten visner topskuddene, de dampes let og tørres, så den naturlige fugtighed fordamper. Det gør, at den grønne farve ændres til lys brun og der kommer små dun på. - Det forklarer prisen, 55 kr. for 50 gram, oplyser Bente Valbak, Chanya i Charlottenlund, der forhandler en sort af flere typer hvid te i sine butikker og på nettet www.chaya.dk. Den er fra højlandet i den kinesiske provins Fujian. Hvid te tilberedes ligesom grøn te. Det vil ifølge Bente Valbak sige, at det vandet skal falde fra kogepunktet til 80-90 grader, før det bruges. Til gengæld skal teen trække længere, nemlig fem-seks minutter.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...