Topsvømmere: Vi har ikke tillid til svømmeunions bestyrelse

Svømmerne på Det Nationale Træningscenter vil af med bestyrelsen i Dansk Svømmeunion.

Dansk Svømmeunion har de seneste par år været ramt af flere dårlige sager. (Arkivfoto)

Dansk Svømmeunion har de seneste par år været ramt af flere dårlige sager. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Uroen ulmer fortsat i dansk svømning.

Fredag har de danske topsvømmere, som træner på Det Nationale Træningscenter, i et åbent brev udtrykt deres manglende tiltro til Dansk Svømmeunions nuværende bestyrelse.

Det sker dagen før, der afholdes generalforsamling i unionen.

- Tillid kan ikke gradbøjes. Enten har man tillid eller også har man ikke. Vi har ikke tillid til den nuværende bestyrelse i Dansk Svømmeunion, lyder det i brevet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Udtalelsen kommer efter lang tids uro i toppen af dansk svømning.

I foråret 2019 bragte DR dokumentaren "Svømmestjerner - under overfladen". I dokumentaren kritiserede nuværende og tidligere svømmere træningsmetoderne på landsholdet fra 2003 til 2012.

Elitesvømmerne fortalte blandt andet, at de blev vejet foran hinanden. De offentlige vejninger har ifølge flere elitesvømmere blandt andet ført til spiseforstyrrelser, angst og depressioner.

Den sag var med til at koste Pia Holmen Christensen direktørjobbet i svømmeunionen. Efterfølgende har også bestyrelsesformand Lars Jørgensen meldt sin afgang efter et mistillidsvotum fra 26 klubber.

I sidste uge kom det i en trivselsrapport frem, at der stadig foregår offentlige vejninger for danske konkurrencesvømmere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.