Tordenskiold kalder for 15. gang

Tre dage med stort program - og butikkerne holder længe åbent

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kærligheden kredses der også om ved de årlige spil. Arkivfoto: Bent Jacobsen

FREDERIKSHAVN:Den 15. udgave af Tordenskioldsdagene løber af stablen fredag, lørdag og søndag. Fæstningsporten åbner fredag klokken 15 og lukker søndag aften klokken 22.

Tilfældigvis falder begivenhederne i år sammen med sankthans, og lørdag aften klokken 21.45 er der derfor bål og koncert på pladsen.
Her vil man i løbet af de tre dage også kunne genkende mange af programpunkterne som skole for Fladstrands børn, musik, underholdning salutering samt tatoo.
Forskellige steder i bymidten vil Frederik den IV, soldaterne og undersåtterne blande sig med nutidens beboere og gæster. Den nuværende ”hersker”, borgmester Lars Møller byder officielt velkommen lørdag på Fisketorvet.

Årets drama

Dette års dramatiske indslag på scenen på havnen hedder Cyprianus, der er skrevet af Mads Nygaard fra Hirtshals.

Som sædvanlig tager manuskriptet afsæt i historiske fakta, meeen derfra anvendes den kunstneriske frihed.
I Cyprianus er vi som sædvanlig tilbage i 1717: En russisk fregat lægger til kaj i Fladstrand. Ombord er den fyrige kvinde, Polina Alexandrovna. Hun har danske rødder på egnen langs Aalbæk Bugt, men et stærkt russisk temperament.
Tordenskiold finder hende yderst charmerende, mens Jakob Isaksen, Fladstrands magtfulde pastor, betragter hende som farlig. Pastor Isaksen iscenesætter en smædekampagne mod den russiske kvinde, hvis rødder på egnen gemmer på en hemmelighed.
Han ønsker, at Fladstrands indbyggere skal stemple hende som heks. Lykkes hans forehavende, vil han ikke tøve med at smide hende på bålet. Tordenskiold må sætte sit eget liv på spil for at komme den russiske kvinde til undsætning. Og bedst som heksejagten er på sit højeste, afsejler svenske skibe fra Göteborg, for svensken har forberedt et angreb på Fladstrand, endnu engang …
Søslaget i årets spil bliver et af de mere spektakulære, da den autentiske fregat i størrelse 1:1 “SHTANDART” fra Sct. Petersborg deltager.
Andre store og smukke skibe har meldt deres ankomst. Biblioteksskibet Fulton er åben lørdag og søndag. Her er aktiviteter for børn og foredrag for de voksne. Bibliotekarerne har bøger med historisk relevante emner med ombord.
Læs alt om de historiske dage på www.tordenskiold.dk
Handelsforeningen FREDERIK gør opmærksom på, at butikkerne om lørdagen er åbne til klokken 15, og at der på søndag er åbent i byens butikker klokken 11-15.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.