Tordenskioldsdage rykker ind i byen og tilbage på havnen

I år kommer Tordenskiolddagene 27-29.juni til at foregå i Havnegade, på Paradiskajen og ved Krudttårnet

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Den nederste del af Havnegade vil i den sidste weekend i juni være den velkendte landsby Fladstrand anno 1717 med boder og bægerklang.

- Alt det vi kender nede fra kajen ved Kattegatsiloen flytter vi op i Havnegade. Skibene lægger i år til ved Paradiskajen og det historiske skuespil placerer vi ved krudttårnet, På den måde får vi for første gang flyttet festivalen helt ind i byen, og kan vise de muligheder, der er for at binde by og havn sammen, sådan som havnen selv har planer om.

Det fortæller Jan Michael Madsen, der siden 1998 har stået i spidsen for den historiske festival, som startede i området ved Krudttårnet.

Da Frederikshavn Havn besluttede sig for at rydde Paradiskajen for bygninger, var Tordenskioldsdagene, der i 2013 var på Knivholt, tilbage ved vandet, og med den optimale placering.

Det gav også mulighed for at inddrage restauratørerne i Havnegade. De kom med i en ny musikforening, som skal knytte endnu tættere bånd mellem Gøteborg og Frederikshavn.

- Tordenskioldsdage i Gøteborg har fået et fantastisk samarbejde med Gøteborg & Co, der står for Gøteborg kalas. Derfor har de sagt ja til at være med i en ny musikforening.

- For vi ønsker at udvide vores allerede store netværk til musikermiljøet i Sverige, Norge, Finland og Danmark og dermed styrke koncertprogrammet under Tordenskioldsdagene i både Frederikshavn og Gøteborg. Den historiske musik har allerede gennem mange år fyldt en stor del i Tordenskioldsdagenes 1717 tema i begge havne, og supplerer den historiske fortælling fantastisk, mener Jan Michael Madsen. Konkret skal den masterclass for unge musikere, som fandt sted på Knivholt i 2013, gerne gentages og de unge skal spille både i byen og på havnen.

Musik af komponisten Mathias Madsen Munch bliver der traditionen tro i skuespillet, hvor instruktør Martin Schwab arbejder med at scenen skal bygges op i plateauer ved Krudttårnet. Og så skal spillet udvikles til et egentlig sommerspil, der skal opføres fem gange i uge 27.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.