Tornby Skole er tæt på redning

Skoleforlig er godt på vej i Hjørring, hvor fem skoler står til lukning

Tornby Skole redder livet i den nye skolestruktur. Foto: Henrik Louis <i>Henrik Louis</i>

Tornby Skole redder livet i den nye skolestruktur. Foto: Henrik Louis Henrik Louis

HJØRRING:Et forlig om den nye struktur på børneområdet er på vej i Hjørring Kommune: På dagtilbudsområdet bliver den nye struktur som i høringsmaterialet.

På skoleområdet nedlægges de fire landsbyskoler i Astrup, Hundelev, Poulstrup og Tversted, men Tornby Skole bevares. Og der arbejdes videre med et forslag om to skoledistrikter i Hjørring by - dermed er overbygningsskolen som for fire år siden død.

Medlemmerne af Hjørring Kommunes børne-, skole- og undervisningsudvalg var mandag aften klokken 18 godt på vej mod et forlig om en ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet.

Forhandlingerne skulle da fortsætte endnu et par timer, før samtlige byrådsmedlemmer mødtes til et temamøde om den nye struktur.

Børnehave nedlægges

Tirsdag mødes udvalget igen, og i aften er alle politiske grupper indkaldt til møde.

- Jeg synes, vi er nået længere, end jeg havde turde håbe på, siger formanden for BSU. Daniel Rugholm (K).

Dagtilbudsområdet inddeles i tre distrikter, dagplejen nedlægges på nær i Hirtshals, Hjørring, Sindal og Vrå. Der skal indrettes vuggestuepladser i Horne, Bindslev, Astrup og Hundelev.

- Vi nedlægger Tversted børnehave som kommunal institution, men vi vil bede økonomiudvalget se velvilligt på at leje eller sælge børnehaven til forældrene.

Fælles ledelse

På skoleområdet lukkes Kløverskolen som foreslået.

- Men vi vil etablere en specialklasserække for den samme målgruppe, og så vil vi have fælles ledelse for alle specialklasserne, forklarer Daniel Rugholm (K).

Skolerne i Astrup, Hundelev, Poulstrup og Tversted lukkes, mens Tornby Skole får lov at være en del af Hirtshals Skolecenter.

Venstre har et overordnet forbehold overfor skolelukningerne. Det sagde de allerede i forbindelse budgetforhandlingerne.

- Vi arbejder videre med en struktur for Hjørring by med to distrikter, men der er stadig nogle knaster, siger Daniel Rugholm (K).

Knast i Hjørring

Knasterne hedder blandt andet Muldbjerg og Holmegård, fordi man stadig diskuterer hvilken en af skolerne, der skal fortsætte som folkeskole. Mandag aften i en pause beså BSU-udvalget de to skoler.

Desuden diskuterer man, hvilken overordnet fælles ledelse Tårs skoledistrikt skal høre under i fremtiden.

Forvaltningen skal nu skrive de besluttede ting sammen til en samlet forligstekst, som BSU-udvalget skal godkende på et ekstraordinært møde på fredag.

Derefter skal teksten godkendes i økonomiudvalget og sidst på måneden i byrådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.