Torontos skandale-borgmester erkender misbrugsproblem

Rob Ford tager pause fra valgkamp for at få hjælp til at komme ud af sit problem med alkohol og stoffer.

Torontos kontroversielle borgmester, Rob Ford, tager nu en pause fra sit job for at søge hjælp for sine misbrugsproblemer. Det siger hans advokat til dagbladet Toronto Sun.

Rob Ford "erkender, at han har et misbrugsproblem, og han ønsker at gøre noget ved det", siger advokat Dennis Morris til avisen ifølge BBC.

Beslutningen kommer kort tid efter, at Ford igen blev taget i at drikke sig fuld. Hans udskejelser på en fastfood-restaurant blev optaget på video, hvor Ford talte sløret, bandede og af og til slog over i jamaicansk accent.

Borgmesteren havde ellers lovet at holde sig fra alkohol, efter at han sidste år blev snuppet i at ryge crack og opføre sig ubehøvlet i stærkt beruset tilstand.

Ford har i månedsvis været indhyllet i skandaler, hvor han ud over sit indrømmede narkoforbrug blev beskyldt for at have begået sexchikane, mens han var stærkt beruset.

Sagen begyndte at rulle i maj sidste år, da tabloidavisen Toronto Star og den amerikanske sladderside Gawker fortalte, at narkosælgere havde henvendt sig til dem med henblik på at sælge en video, der viste borgmesteren ryge et stof.

Efter måneders benægtelser indrømmede Ford i november, at han havde inhaleret crack-kokain, mens han var fuld.

Han er siden blev frataget de fleste af sine magtbeføjelser, men titlen som borgmester har han fortsat. De fleste af hans opgaver bliver nu varetaget af viceborgmester Norm Kelly.

Ford forsøgte at rette op på sit blakkede ry ved at stille op til en række interviews sidst på året. Han afviste, at han havde et alkoholproblem, og han sagde til den canadiske tv-station CBC, at han aldrig ville drikke igen.

Rob Ford blev i 2010 valgt som borgmester for Canadas største by, og han stiller op til genvalg i oktober. Ifølge de seneste meningsmålinger er han på omgangshøjde med sine udfordrere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst