Torpegaard er en sejr fra billet til Australian Open

Der kan blive dansk repræsentation i single ved Australian Open, hvis Mikael Torpegaard vinder en kamp mere.

Michael Torpegaard vandt også sin anden kamp i kvalifikationen til grand slam-turneringen Australian Open. Nu skal danskeren bare vinde en tenniskamp mere, før han kan træde ind i hovedturneringen. (Arkivfoto)

Michael Torpegaard vandt også sin anden kamp i kvalifikationen til grand slam-turneringen Australian Open. Nu skal danskeren bare vinde en tenniskamp mere, før han kan træde ind i hovedturneringen. (Arkivfoto)

DOHA:To sejre i to kampe.

Den 26-årige danske tennisspiller Mikael Torpegaard stormer indtil videre mod en billet til hovedturneringen i grand slam-turneringen Australian Open.

I kvalifikationens anden runde vandt Torpegaard tirsdag 6-1, 4-6, 6-1 over kinesiske Zhizhen Zhang, der er nummer 169 i verden.

Torpegaard, der er nummer 192 i verden, fik problemer i andet sæt, men han dominerede generelt kampen med alsidigt og klogt spil.

I første sæt tordnede Torpegaard gode server og returneringer af sted mod kineseren, der blev brudt hele tre gange i træk.

Torpegaard kom godt nok bagud 0-1, men danskeren snuppede derefter seks partier i træk og vandt sættet, da kineseren hamrede bolden i nettet.

Zhang blev straffet, når han ikke fik boldene tæt nok på baglinjen. Torpegaard var hurtig til at udnytte de små gaver, han fik forærende med sit tålmodige og præcise spil.

I andet sæt fik Torpegaard dog problemer, og kineseren begyndte at vinde sine dueller.

Det blev til flere fejl fra Torpegaard, og de tabte point var nok til at skabe balance i regnskabet.

Torpegaard fulgte med indtil stillingen 4-4. Dernæst brød Zhang til føring på 5-4, inden kineseren servede sig på 1-1 i sæt.

Det skulle afgøres i et tredje sæt, og her var Torpegaard tilbage som den dominerende spiller. Han hev storspillet frem, da det gjaldt.

Torpegaard var igen mere stabil og kraftfuld i sine slag, mens kineseren ledte efter modsvar, som ikke kom.

Zhang blev brudt, og en energisk Torpegaard kom foran 3-1, vandt også de næste tre partier og endte dermed med at tage sejren i tre sæt.

I den tredje og afgørende kamp om at kvalificere sig til hovedturneringen i Australian Open skal Torpegaard møde tjekken Tomas Machac, der er nummer 197 i verden.

Hos kvinderne tabte Clara Tauson mandag i sin første kamp i kvalifikationen, og hun er dermed ude af turneringen.

Kvalifikationen spilles for herrernes vedkommende i Doha i Qatar, mens kvinderne spiller i Dubai i de Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.