Torskefilet

Hjemmerøget torskefilet med auberginetatar og basilikumpure.

4 kuverter

  • 600 g torskefilet
  • røget salt fra meldon
  • lidt porre
  • hvidvinseddike
  • 3 auberginer
  • 2 små skalotteløg
  • 1 bdt frisk basilikum
  • Olivenolie
  • Basilikum pure
Fremgangsmåde Fisken drysses med et lag røget salt dagen før brug. Fisken dampes i vand tilsat porrestykker og lidt hvidvinseddike Auberginer deles i halve og bages i ovnen ved 125 i ca. 70 minutter. Auberginekødet skrabes ud og hakkes med en kniv i tern, tilsættes finthakket skalotteløg, hakket basilikum, olivenolie, salt og peber. Anrettes som bund for den dampede røgede torsk. Pynt med basilikumpure/pesto. Ønsker du at gense indslaget med Morten Kok på 24NORDJYSKE, så klik på 'programmer' i vores Media Player. God fornøjelse.