Ingstrup

Torv i Ingstrup skal være billigere

Politikerne vil ikke godkende et større budget for nedrivning og etablering af torv

I den nyeste udgave er budgettet til at nedrive bygningen her og etablere et torv på grunden blevet noget dyrere. Det vil politikerne ikke være med til.

I den nyeste udgave er budgettet til at nedrive bygningen her og etablere et torv på grunden blevet noget dyrere. Det vil politikerne ikke være med til.

INGSTRUP:- Det er jo ikke anderledes, end hvis man skal have lavet nyt badeværelse derhjemme. Der kan man heller ikke bare sige, at det bliver 100.000 kroner dyrere.

Sådan siger formanden for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen (V) om projektet i Ingstrups bymidte, hvor en gammel bygning skal rives ned og et nyt torv etableres.

De samlede udgifter var oprindeligt anslået til at blive 670.000 kroner. Da udvalget på sit seneste møde skulle tage stilling til torvet, var økonomien svulmet op med godt 200.000 kroner til 875.000 kroner, og det vil udvalgsformanden have forvaltningen til at se på igen.

- Vi må se, om projektet kan holdes inden for den oprindelige ramme, som vi tidligere har godkendt, siger Helle Bak Andreasen.

Det er især tre af budgettets poster, der er vokset. For det første lykkedes det ikke at købe ejendommen i fri handel. Desuden var omkostningerne til etableringen af torvet sat til 375.000 kroner. Det beløb er nu steget til 550.000 kroner. Udgiften til nedrivning af bygningen er også vokset.

Jammerbugt Kommune får dog hjælp til projektet fra byfornyelsesordningen. Der har længe været statstilskud til nedrivning af skæmmende bygninger i landdistrikterne, men en lovændring gør det muligt også at få tilskud til at gøre noget ved den tomme grund bagefter. Således giver ordningen Jammerbugt Kommune en refusion på 70 procent af udgifterne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.