Torvedag på Aalborg Sygehus

Masser af aktiviteter på Syd

"Sundhed i bevægelse" er et initiativ for kræft- og hjertepatienter. De kan opleves på Torvedagen på Aalborg Sygehus, Forhallen, Sygehus Syd, tirsdag 24. maj.

"Sundhed i bevægelse" er et initiativ for kræft- og hjertepatienter. De kan opleves på Torvedagen på Aalborg Sygehus, Forhallen, Sygehus Syd, tirsdag 24. maj.

De nordjyske patientforeninger og Aalborg Sygehus inviterer alle til Torvedag i morgen tirsdag klokkken 11-16. Arrangementet holdes i forhallen på sygehus syd, hvor man kan besøge over 30 stande og prøve forskellige aktiviteter. Blandt aktiviteterne er demonstration om sund kost v/Food College i Aalborg med smagsprøver, Sundhed i bevægelse, Aalborg Pensionistkorkester, mulighed for at få målt BMI, fedtprocent, blodsukker, blodtryk og meget andet. Aalborg Sygehus er repræsenteret ved Sund Info, kliniske diætister, fysioterapeuter og sygeplejersker, som tilbyder sundhedsfaglig information om blandt andet kost, motion og rygestop. Torvedagen er et tilbud til patienter, pårørende, sygehuspersonale samt interesserede borgere. Dagen er en enestående chance for at få indsigt i det fællesskab og den hjælp samt støtte, som patientforeningerne tilbyder mennesker, der er ramt af sygdom eller krise. Patientforeningerne er foreninger, der er dannet på baggrund af en sygdom. - Vi lægger vægt på at skabe rammer, som kan give de besøgende en række gode oplevelser, og samtidig sætter vi fokus på vejen til et sundt liv, siger Jørgen Dresfeldt, formand for Torvedagsudvalget og næstformand for Patient-til-Patient. Ønsker man at vide mere om patientforeningerne, så er de at finde i "Patient-til-Patient" (tidl. "Brugerbutikken") i forhallen på Aalborg Sygehus Nord. "Patient-til-Patient" er patientforeningernes base, og her stiller de gerne op til en snak om erfaringer, så patienter og pårørende har mulighed for at tale med ligesindede, der kender til den pågældende sygdom.