Total dropper Nordsjælland

Jagten på skifergas kommer kun til at foregå i Nordjylland

Hanen er drejet om for yderligere skifergas-efterforskning på Sjælland.

Hanen er drejet om for yderligere skifergas-efterforskning på Sjælland.

NORDJYLLAND:Det franske energiselskab Total vil ikke forsøge at udvinde skifergas i Nordsjælland. Selskabet vurderer, at skiferlagene i Sjællands undergrund ikke er tykke nok til at rumme gas i større mængder.

Det oplyser Henrik Nicolaisen, projektleder for Total, der har licens til at efterforske skifergas i to områder i Danmark, Nordsjælland og Nordjylland.

Beslutningen betyder, at det fremover kun vil være i Nordjylland, at Total koncentrerer sin efterforskning.

Mens efterforskningsboringen i Nordjylland lige nu står stille, er der slet ikke boret endnu på Sjælland. Beslutningen om at droppe yderligere efterforskning på Sjælland er alene taget på baggrund af seismiske undersøgelser, som blev udført i efteråret 2013.

- De seismiske undersøgelser blev foretaget med fly. Vi har brugt over et år på at analysere dataene og er kommet frem til, at skiferlagene er så tynde, at det ikke kan betale sig at udvinde gas fra dem. Og så er der jo ingen grund til at efterforske, om der overhovedet er gas, siger Henrik Nicolaisen.

I Nordjylland er skiferlagene på op til 200 meters tykkelse, og det er nok til, at der kan være gas i så store mængder, at det kan betale sig at udvinde den. Arbejdet på borepladsen ved Dybvad har dog stået stille et par uger, fordi Total påtænkte at anvende kemikalier, som ikke var omfattet af vvm-tilladelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.