Nordjylland

Total overvejer flere gasboringer i Nordjylland

Analyser af nordjysk prøveboring skal afgøre, om franske gasjægere vil forsøge endnu en boring efter skifergas

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

NORDJYLLAND:Energiselskabet Total overvejer flere prøveboringer efter skifergas i Danmark, selvom selskabets gasjagt i Dybvad i Nordjylland viste sig at være en skuffelse.

Det siger projektkoordinator i Total, Henrik Nicolaisen.

- Vi har truffet en beslutning sammen med Nordsøfonden om at lukke boringen i Dybvad og genetablere området til den oprindelig stand. Nu skal vi ind i nogle overvejelser om, hvad vi vil gøre fremadrettet, siger Henrik Nicolaisen.

- Der er to muligheder. Enten fortsætter man med en ny prøveboring et andet sted, eller også stopper man, siger Henrik Nicolaisen.

Afventer analyse

Total skal nu analysere resultaterne af den første boring i Nordjylland for at finde frem til, om det kan betale sig for selskabet at kaste sig ud i et nyt forsøg på at ramme en guldåre af skifergas i den danske undergrund.

Henrik Nicolaisen kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om sandsynligheden for, at der bliver en ny boring.

- Det eneste, man kan sige, er, at vi allerede har brugt et betydeligt pengebeløb op til 300 millioner kroner på at lave den her prøveboring inklusiv forundersøgelser. Det er klart, at vi på et tidspunkt må trække en streg i sandet og sige, at nu er det nok.

- Det kommer helt an på analysen af de resultater, vi har fået fra den første prøveboring, siger Henrik Nicolaisen.

Total vil formentligt senest ved årets udgang have besluttet, om selskabet vil foretage flere prøveboringer i Danmark, siger han.

Selskabet har et licensområde, der dækker omkring 3000 kvadratkilometer i fem nordjyske kommuner. Licensen udløber 5. juni 2016.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.