Tour-boss: Cykelsport er ikke længere den grimme ælling

Tour de France-direktør Christian Prudhomme mener, at mange har et forvrænget billede af cykelsporten.

Tour-boss: Cykelsport er ikke længere den grimme ælling

Cykelsporten er ikke længere "den grimme ælling", som den ofte bliver udråbt til at være.

Det fastslår Tour de France-direktør, Christian Prudhomme, der i øjeblikket er i Australien for at promovere dette års udgave af det franske etapeløb.

Prudhomme mener, at cykelsporten er kommet langt i bekæmpelsen af doping. Og selv om afsløringen af Lance Armstrongs dopingsnyd er omkring et halvt år gammel, så hører sagen fortiden til.

- Det er en del af fortiden. Han var ikke med i Touren sidste år og året før det, siger Prudhomme ifølge AFP til det australske nyhedsbureau AAP.

- Vi kan ikke blive ved med at have et billede fra fortiden kørende i medierne, for det er anderledes end det, der sker nu. Cykelsporten er ikke perfekt, men den har ændret sig, siger Tour-direktøren.

Prudhomme fortæller, at en aftale mellem den internationale cykelunion, UCI, og det franske antidopingagentur, AFLD, vil gøre det endnu sværere at snyde under Touren til sommer.

- Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad der ville ske, hvis andre sportsbegivenheder var underlagt samme regler som Tour de France.

- Der er mange sportsbegivenheder, som det franske antidopingagentur ikke blander sig i, og det bliver der ikke stillet spørgsmålstegn ved.

- Vi skal være hævet over alle andre. Vi garanterer ikke noget, for det kan jeg ikke gøre. Men cykelsporten er ikke den grimme ælling, som vi kan pege fingre af, fastslår Tour de France-chefen.

Det franske etapeløb begynder den 29. juni og slutter 21. juli i Paris.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.