Tour-opgør: Nu mødes de store Tour-rivaler

Med mindre end en måned til Tour de France mødes Chris Froome, Alberto Contador og Vincenzo Nibali endelig.

Cykelfans får en forsmag på Tour de France de næste otte dage.

Chris Froome (Sky), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Vincenzo Nibali (Astana) er alle til start i det franske optaktsløb Critérium du Dauphine, som er en miniudgave af Tour de France.

Med en Alberto Contador tilbage ved noget nær den styrke, som kendetegnede ham før hans dopingkarantæne i 2012, bliver løbet en test af, hvor han står sammenlignet med især Froome.

Inden han vandt Romandiet Rundt begyndelsen af maj havde Chris Froome haft et skadesplaget forår, så Alberto Contador, der vandt Tirreno-Adriatico og Baskerlandet Rundt og blev nummer to i to andre etapeløb, har set bedst ud.

At dømme på udtalelserne er Froome måske lige nu den stærkeste. Han har i hvert fald meldt ud, at han er på vej mod sit livs form.

Contador har holdt pause siden midten af april og er måske lidt rusten.

- Alberto har haft otte ugers løbspause, så han er ikke i topform nu, men dette løb vil hjælpe ham med at banke rusten af og finpudse formen. Det betyder, at vi tager det dag for dag og ser, hvordan det går.

- Hele holdet er her dog for at støtte Alberto, og hver rytter har en opgave at udføre, siger Tinkoff-Saxos sportsdirektør Philippe Mauduit.

Vincenzo Nibali brugte 2013 til at vinde Giro d'Italia, og sprang af den grund Tour de France over. Året før blev han nummer tre i Touren og var reelt den eneste, som forsøgte at ryste Sky-dominansen med Bradley Wiggins og Chris Froome.

Nibali har i 2014 ændret sit program og kørt en række franske etapeløb, men uden den store succes.

Det fik øjensynligt Astana-holdets manager, Alexandre Vinokourov, til at sende italieneren en skriftlig reprimande over de manglende resultater. Måske får det ham til at præstere i næste uge.

Critérium du Dauphine bliver søndag indledt med en enkeltstart over 10,4 kilometer i Lyon.

Tre danskere er med i løbet. Jakob Fuglsang (Astana) samt Nicki Sørensen og Michael Valgren - begge fra Tinkoff-Saxo.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.