Tour-profil bremset af punkteret port: Virkelig skuffende

Adam Yates forsøgte at vinde sekunder på 7. etape, men blev bremset af en oppustelig port.

Adam Yates Foto: Scanpix/Kenzo Tribouillard

Adam Yates Foto: Scanpix/Kenzo Tribouillard

7. etape af Tour de France endte i noget af en farce, da Adam Yates (Orica-Bikeexchange) fik den oppustelige kilometerport i hovedet, da han med fuld fart var på vej mod målstregen.

Den 23-årige brite havde kort forinden rykket sig fri af hovedfeltet i et forsøg på at vinde tid til den hvide ungdomstrøje, da porten kollapsede og satte en stopper for udbrudsforsøget.

- Det er virkelig skuffende, men der er ikke så meget, man kan gøre. Porten kom lige ned mod mig, og jeg havde ikke tid til at reagere, siger Adam Yates.

- I det mindste var det kun mig, som var alene, og ikke et helt felt på en sprinteretape, som kom med 70 km/t. For så kunne det være gået meget værre, lyder det fra Orica-rytteren.

Det så dramatisk ud, men Yates slap med knubs og skrammer efter det ufrivillige møde med kilometermærket.

- Jeg rev hul på min skulder, og mit håndled fik et hårdt slag. Mine knæ er også ret medtaget. Jeg fik fire sting i hagen, men jeg er ellers okay, siger Adam Yates.

Hans sportsdirektør Matthew White var også tydeligt irriteret efter etapen.

- Han landede på sit ansigt, så han har helt sikkert slået sig. Det er skuffende, men vores fokus lige nu er på Adam Yates’ helbred, siger sportsdirektøren.

- Jeg kan ikke sige mere lige nu, end at det er skuffende, tilføjer han.

Da porten kollapsede, var etapens hurtigste ryttere allerede kommet forbi. Etapen blev vundet af en anden brite - Stephen Cummings (Dimension Data) - der kørte alene over målstregen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.