Tour-vinderen Froome sviner Riis til i sin bog

Tour de France-vinder Chris Froome er hård ved Bjarne Riis og Riis' fortid i sin nye biografi.

Når Tour de France-favoritterne mødes i Critérium du Dauphine fra søndag, har Bjarne Riis fået endnu en grund til at ønske, at hans egen mand Alberto Contador kører Chris Froome sønder og sammen.

For sidste års Tour de France-vinder sviner nemlig Tinkoff-Saxos danske sportsdirektør til i sin nye bog, som udkom den 5. juni.

Det er velkendt i cykelkredse, at Riis forsøgte at trække Chris Froome til sit hold fra Team Sky i efteråret 2011.

Historier har også fortalt, hvordan Froomes værdi og lønkrav steg, efterhånden som det spanske etapeløb skred frem - med en andenplads var han løbets store overraskelse.

Nu fortæller Froome i sin bog, hvordan det foregik. Og han fortæller nærmest med afsky om et møde på en natklub i Madrid med danskeren, som dengang ejede det hold, han nu er ledende sportsdirektør på.

- Natklubben lå under jorden, hvilket måske ikke var det forkerte sted at møde en med Riis' tvivlsomme fortid.

- Der var blinkende lys over det hele, og høj musik dundrede konstant. Det var næppe det perfekte sted at forhandle om en kontrakt, siger han.

- Da han holdt sin salgstale om holdet til mig, kiggede jeg mig omkring og noterede mig, hvor vi var, og hvem jeg talte med. Jeg tænkte, at jeg ville slutte mig til de mørke kræfters side ved at alliere mig med ham, siger Froome.

Ifølge TV2 var det en rolle som kaptajn i Giro d'Italia eller Vuelta a Espana, Riis tilbød Chris Froome, mens han ville blive løjtnant for Alberto Contador i Tour de France. Det fandt den kenyanskfødte brite imidlertid langt fra interessant.

- Jeg var heller ikke så forelsket i hans hold, som han forestillede sig, at jeg ville være. Han nævnte ikke Contadors positive test for clenbuterol, og det var helt sikkert heller ikke det rette sted at have den diskussion. Men det lå mig på sinde, og det samme gjorde Bjarnes eget rygte, skriver Froome.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.