Touren offentliggør holdlister - otte danskere udtaget

Otte danskere skal køre Tour de France, viser en holdliste på det franske cykelløbs hjemmeside.

DM i landevejscykling i Middelfart blev søndag vundet af Kasper Asgreen, som kan se frem til at vise dannebrog frem i Touren.

DM i landevejscykling i Middelfart blev søndag vundet af Kasper Asgreen, som kan se frem til at vise dannebrog frem i Touren.

KØBENHAVN:Otte ryttere med dansk pas er lørdag med, når dette års udgave af Tour de France skydes i gang i Nice.

Det viser holdlister offentliggjort på det franske cykelløbs hjemmeside.

Der er tale om Søren Kragh Andersen (Sunweb), Casper Pedersen (Sunweb), Michael Valgren (NTT), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Mads Pedersen (Trek), Niklas Eg (Trek), Michael Mørkøv (Quick-Step) og nyslået danmarksmester Kasper Asgreen (Quick-Step).

Det var i forvejen kendt, at de fire førstnævnte skulle køre den franske grand tour, da deres hold allerede havde offentliggjort deres ryttere til løbet.

Casper Pedersen, Mads Pedersen og Niklas Eg står foran debut i verdens største cykelløb. Michael Valgren er med fem tidligere deltagelser den af de udtagne danskere, der har været med flest gange.

På opgørelsen over, hvem der skal køre Tour de France, har holdene også opgivet en række reserver, der altså som udgangspunkt ikke kommer i aktion i Frankrig.

Her er Magnus Cort (EF Pro Cycling), Mikkel Bjerg (UAE Emirates) og Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation) nævnt.

Tour de France køres normalt i juli, men er i år blevet rykket til senere på året på grund af coronapandemien.

Rytterne kører efter planen over målstregen på Champs-Élysées i Paris 20. september. Undervejs skal de tilbagelægge 3470 kilometer.

Colombianske Egan Bernal vandt sidste år og er igen med for Ineos-holdet, der til gengæld har droppet at tage Chris Froome og Geraint Thomas med. De to tidligere Tour-vindere er ikke engang opgjort som reserver.

Primoz Roglic er udset til at være en af dem, der kan vippe Bernal af Tour-tronen. Jumbo-Visma-stjernen vil forsøge at vinde med hjælp fra blandt andre Tom Dumoulin og Wout van Aert.

Michael Mørkøv og Kasper Asgreen får i Quick-Step-truppen selskab af Julian Alaphilippe, der i sidste års udgave af Tour de France vandt to etaper og kørte i gult i 14 dage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.