Tourens bjergkonge vinder i San Sebastian

Julian Alaphilippe vandt lørdag Clasica San Sebastian, hvor Egan Bernal og Mikel Landa styrtede voldsomt.

Quick-Step har med Alaphilippes sejr lørdag nu 52 sejre i sæsonen, hvilket gør dem til det mest vindende hold i år. Foto: Philippe Lopez/arkiv/Ritzau Scanpix

Quick-Step har med Alaphilippes sejr lørdag nu 52 sejre i sæsonen, hvilket gør dem til det mest vindende hold i år. Foto: Philippe Lopez/arkiv/Ritzau Scanpix

Det har været en god sommer for franske Julian Alaphilippe, der kører for cykelholdet Quick-Step.

Sidste søndag kunne han i Paris lade sig hylde som vinder af bjergtrøjen i dette års udgave af Tour de France. Lørdag vandt han så det spanske World Tour-løb Clasica San Sebastian.

Alaphilippe kørte først over stregen, efter at han var kommet til mål sammen med Bauke Mollema (Trek-Segafredo), der dog ikke var i nærheden af at slå franskmanden, da det 228,7 kilometer lange løb skulle afgøres.

Anthony Roux (FDJ) blev nummer tre efterfulgt af Greg Van Avermaet fra BMC-holdet på fjerdepladsen. Julien Simon fra Cofidis fuldendte løbets top-5.

Julian Alaphilippe vandt tidligere i år det belgiske cykelløb Flèche Wallone og var også hurtigst på to etaper i Tour de France. Han er i år noteret for otte sejre i alt.

Quick-Step har med Alaphilippes triumf lørdag nu 52 sejre i sæsonen, hvilket gør holdet til det mest vindende i år.

Inden Alaphilippe kunne juble over endnu en sejr, var Clasica San Sebastian præget af dramatik i forbindelse med et voldsomt styrt, hvor blandt andre Egan Bernal (Sky) og Mikel Landa (Movistar) kom slemt til skade.

Begge blev bragt til hospitalet, hvor det blev konstateret, at Bernal havde brækket næsen og havde skrammer i ansigtet, men ifølge Sky er han vågen og taler.

Movistar oplyser, at Landa blandt andet har smerter i ryggen og nu skal undersøges nærmere.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.