Traditionel dansk ret på menuen

Stegt flæsk med æble-timiansauce og pure af gule ærter.

4 kuverter

  • 12 skiver stegeflæsk fra frilandsgris
  • 2 dl udblødte guleærter
  • 1 gulerod
  • ¼ knoldselleri
  • 1 persillerod
  • 2 skalotteløg
  • Olivenolie
  • 2 madæbler
  • 1 dl æblevineddike
  • 1 rødløg
  • timian
Fremgangsmåde Flæsket bankes let og steges på en pande ved middel varme, krydres med salt og peber. Urterne renses og skæres i små tern og sauteres i en gryde med olivenolie. Tilsæt lidt væde så de kan småsimre til de er møre samme med de gule æter. Blandingen bages så meget igennem at det ender som en homogen masse, der smages til med timian, salt og peber. Rødløg hakkes i små tern og sauteres i en gryde, tilsættes tern af æbler og koges igennem med æblevineddike. Krydres med timian og monteres med lidt koldt smør og serveres som sauce dertil. Ønsker du at gense indslaget med Morten Kok på 24NORDJYSKE, så klik på 'programmer' i vores Media Player. God fornøjelse.