Hjallerup

Traditioner brydes på Hjallerup Marked

Det nye ridestadionbetyder, at der må rokeres rundt på markedspladsen

Intet Hjallerup Marked uden kæmpe hotdogs. Arkivfoto: Henrik Louis

Intet Hjallerup Marked uden kæmpe hotdogs. Arkivfoto: Henrik Louis

HJALLERUP:Hjallerup Marked er fuld af traditioner. Men når markedet åbner grundlovsdag, 5. juni, rokkes der ved nogle af dem.

Et nyt hestestadion betyder, at der rokeres rundt på hele hestepladsen, ligesom der sker ændringer på de torvegader, der fører op til hestepladsen.

I markedsudvalget holdes der ellers meget på traditionerne på markedet, der er holdt siden 1744.

- Så der er stadig mulighed for at købe de obligatoriske kæmpegrill i Torvegrillen og stegt flæsk i Markedskroen, og at der er øl i hanerne, ændres der ikke ved, forsikrer formanden for Hjallerup Marked, Dennis Kvesel.

Med indvielse af det nye ridestadion vil Hjallerup Marked være Danmarks hesteby nummer ét.

Det nye hestestadion består af to baner og opfylder kravene til at kunne afvikle både danske mesterskaber og internationale stævner inden for både spring og dressur.

Der er tale om et projekt til 2,4 mio. kr., og en del af sidste års overskud bruges på dette projekt.

Stadion støttet af sponsorer

Det nye ridestadion er skabt af Walber Equestrian og Ørum Maskinstation. Ridestadion er foruden af Hjallerup Samvirke støttet af blandt andre Spar Nord Fonden, LAG-midler og Brønderslev Kommune samt en række sponsorer.

- Eftersom antallet af heste er faldet, vil vi gerne integrere hestene på en ny måde på markedet, fortæller Dennis Kvesel. Der ventes i år omkring 500 heste til markedet.

Markedet indledes torsdag 4. juni, hvor det nye hestestadion indvies, og her er der koncert med ANR, der sørger for en række kendte musikere i teltet.

- Kræmmergaderne har i år fået en lidt anden opbygning end de seneste år. Børn og forældre vil opleve, at børneområdet i år er blevet overdækket og tilmed har fået en ny placering. Hvis man vil danse i Markedsteltet, vil man måske nyde godt af, at de helårsfrivillige i ”Torsdagsklubben” har brugt en stor del af vinteren på at lave nye gulvplader til teltet.

- Markedets pladsudvalg forsøger i år at værne lidt ekstra om de gæstende kræmmere, da der tilbydes badeforhold på selve markedspladsen og ikke kun i Hjallerup Idrætscenter, fortæller Dennis Kvesel.

Fredag 5. juni er der traditionen tro fest for pensionisterne, og her svigter Keld & Hilda selvfølgelig ikke. Samme dag er der markedsgudstjeneste.

Søndag er der blandt andet ”Åh Abe Show” med Mek Pek.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.