Træer planetet i Ferslev

Karl Erik Hansen
Børnene gik med større eller mindre iver til den spændende men snavsede opgaven,
14. november 2016 07:37

Et grønt fællesområde ved bebyggelserne Traverbakken og Galopbakken i Ferslev blev 11. november, en kold formiddag i strålende solskin, invaderet af 34 elever fra Ferslev Skoles sjette klasser.

Formålet var at plante en ny skov af skovfyr, birk, fuglekirsebær og vintereg.

Det er områdets ejerlaug, der har stillet en del af det grønne område til rådighed for skovplantningen.

- Tidligere gik højspændingsledningerne her henover, fortæller Frede Kristensen formand for ejerlauget "Solskrænten". Ejerlauget består af 55 huse og har til formål at tilse og vedligeholde de grønne områder og repræsentere området udadtil.

Det var også ejerlauget som havde sørget for pløjning af plantningsarealet, så børnene kunne give de små træer den bedst mulige start.

Frede Kristensen ser plantningen som noget værdifuldt for boligområdet og så er det jo et godt formål!

Ferslev skole er meget aktiv på naturområdet, hvilket har resulteret i tilmeldingen til projekt "Genplant Planeten - børn planter træer for bedre miljø".

Lærer Martin Balling og pædagog Finn Christensen har de to 6. klasser til naturfag 2 timer ugentlig.

Formålet med plantningen er at vise børn, at de selv kan gøre noget aktivt for at komme klimaforandringerne i møde - og samtidig sætte fokus på, at træplantning, bæredygtigt skovbrug og brug af træ er en del af løsningen på klimaproblemet. Martin Balling fortæller at et egetræ opfanger 5 tons CO2 årligt, et fyrretræ opfanger 2 tons, medens et menneske udleder 10 tons, dette som et eksempel på at man kan bruge både fysik og matematik i naturundervisningen. Der har også været regnet på hvor tæt de 200 træer skulle stå for at dække plantningsarealet.

Børnene gik med større eller mindre iver til den spændende men snavsede opgave, - nogle var udenfor deres vanlige komfortzone.

Det var klart for alle, at de var i gang med vigtigt arbejde til gavn for deres fremtid.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...