Hjallerup

Træf for modelfly

Hjallerup lægger græs til træf

Modelflypiloter sætter hinanden stævne. Arkivfoto

Modelflypiloter sætter hinanden stævne. Arkivfoto

HJALLERUP:Fra i dag til juli 23. juli vil markedspladsen i Hjallerup summe af liv og små fly.

Markedspladsen lægger nemlig græs til et modelflyvetræf, og Hjallerup Modelflyveklub er vært. Det er tidligere holdt i Skagen, Sønderborg og Nivå.

Selv om ugens tema er modelflyvning, er der også lagt op til, at det kan blive ferie for hele familien. Der bliver plads til hygge, leg, snak og udflugter.

Markedskroen benyttes som fælleslokale gennem ugen. Mandag er der flykonkurrencer på Hjallerup Enge. Her bliver piloternes evner og nerver sat på en hård prøve.

Af og til skal piloten drikke en sodavand, mens man styrer et modelfly sikkert op i luften, og det er først tilladt at lande, når indholdet er drukket.

Simon Loell fra klubben fortæller, at det har stor underholdningsværdi.

Onsdag aften er der planlagt to meter golf i området omkring markedspladsen. Det er en publikumsegnet gren af modelflyvning, der kræver en god fysik af piloten. Opgaven er, at man med et fjernstyret fly med et vingefang på omkring to meter sjak styre den i den korrekte retning, og dernæst præcisionslande med flyets næse ned i en hulahopring.

Fredag bydes på nye udfordringer til piloterne. Her kræves der flyteknisk snilde. Det er denne dag, hvor der er mest action i luften. Denne dag vil alle fly være i luften samtidigt.

Hele ugen vil der på campen på markedspladsen være aktiviteter med alle former for fly og biler.

Ifølge klubben kan interesserede bare kigge forbi lejren og se de flotte fly og få en snak om hobbyen.

Hjallerup Modelflyveklub har en modelflyver, som interesserede kan få lov til at prøve. Man skal blot aftale en prøvetid.

Ifølge arrangørerne afhænger flyvningen altid af vejret.

I Hjallerup Modelflyveklub lægges der vægt på det sociale samvær, og der er plads til en god snak om hobbyen - modelfly.

- Interesserede er altid velkomne på flyvepladsen - som pilot, begynder eller nysgerrig, fortæller Simon Loell.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.