Trænere og spillere kede af tilskuer-uro ved Africa Cup

Semifinalen mellem Ghana og Ækvatorial-Guinea endte voldsomt og blev kaldt en "krigszone" af fodboldunion.

Trænere og spillere kede af tilskuer-uro ved Africa Cup Foto: Sunday Alamba/AP/POLFOTO

Trænere og spillere kede af tilskuer-uro ved Africa Cup Foto: Sunday Alamba/AP/POLFOTO

Vrede, ærgrelse, skuffelse og triste miner står tilbage blandt spillere og trænere fra Ghana og Ækvatorial-Guinea, som torsdag aften spillede semifinale ved Africa Cup of Nations.

For mens kampen var en ensidig forestilling og en sikker 3-0-sejr til Ghana over turneringens værter, er det voldsom tilskuerballade, der står tilbage efter slutfløjtet.

Politi måtte tage knipler og tåregas i brug for at dæmpe uroligheder blandt hjemmeholdets tilhængere, der sendte raketter og vandflasker mod Ghanas fans og banen.

Samtidig fløj en helikopter over tilskuerrækkerne for at få overblik over situationen.

Kampen var afbrudt i cirka en halv time på grund af den dramatiske afslutning, som betød, at de ghanesiske fans måtte flygte fra deres pladser på tribunerne med cirka 10 minutter tilbage af kampen på grund af kasteskyts.

Ækvatorial-Guineas træner, Esteban Becker, var efterfølgende trist over udviklingen uden for banen.

- Det, der bekymrer mig, er det, der skete med fansene. Jeg er meget ked af det, siger han og bliver bakket op af holdets angriber Emilio Nsue.

- Jeg føler mig helt tom på vegne af hele holdet. Jeg har aldrig spillet en kamp med denne form for stemning, siger han.

Ghanas stjernespiller André Ayew, som scorede Ghanas tredje mål, var bitter over volden og det kaos, der blev skabt og overskyggede kampen.

- Jeg er bekymret for vores fans, da vi så helikopteren, så fans komme til skade. Jeg er meget skuffet og meget bitter, siger Ayew.

Mens dramaet udviklede sig, holdt Ghanas fodboldforbund fans orienteret.

- En politihelikopter flyver over stadion, hvor Ghanas fans er i fare. Det er som en krigszone, skrev forbundet på Twitter.

- Ghanas fans er blevet eskorteret fra stadion. Der bliver fortsat begået barbariske handlinger og uprovokeret vold, lød det lidt efter.

Efter torsdagens voldsomme scener spekuleres der i, hvor Ækvatorial-Guineas bronzekamp mod Den Demokratiske Republik Congo vil blive spillet på lørdag.

I finalen, der spilles søndag, skal Ghana møde Elfenbenskysten.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Så er det besluttet: Farvel til mundbind og coronapas i næste uge
Luk