Detailhandel

Trængsel på sidste etape i juleræset

Der var kø i byens butikker - et sted kommer der ekstra stor gaver under træet efter en stor pokergevinst

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Gert Kjær havde styr på julegaverne, det var bare en enkelt adventsgave til konen, der manglede. Han havde taget sønnen Nicolaj med og blev betjent af Astrid Jung Bendtsen.

AALBORG:Midtbyen var i går proppet og fyldt som en julekalkun. På alle gader og stræder hastede posefolket af sted med lidt forjagede ansigtsudtryk. De sidste julegaver skulle i hus, med mindre man altså havde is i maven til at vente til i dag. NORDJYSKE Stiftstidende kastede sig ud på juleræsets opløbsstrækning. Første stop er Salling, hvor der er kø ved kasserne. Jan Sørensen er ikke færdig med at købe gaverne endnu, men i år er der også ekstra store gaver under juletræet. Det vil konen finde ud af. I går var Jan Sørensen i gang i undertøjsafdelingen for at lede efter den femte gave. - Det er vigtigt, når man har det godt derhjemme, at man så værdsætter det, siger Jan Sørensen. Udover at være godt tilfreds på hjemmefronten, så er der en ekstra grund til, at Jan Sørensen vil gøre lidt ekstra ud af julen 2007. Han har nemlig vundet omkring 50.000 kr. i internetpoker, og nogle af de penge skal bl.a. brændes af på ekstra store både bløde og hårde pakker. - Hvad der kommer let går let, siger Jan Sørensen med et stort grin. En andet sted i undertøjsafdelingen er Gert Kjær på udkig efter en gave. - Der er styr på julegaverne, det her er en adventsgave, siger Gert Kjær, der har taget datteren Astrid med juleindkøb. Selvom Gert Kjær kan melde, at julen er reddet med hensyn til julegaver, så kan han ikke tage æren for det. - Jeg synes, at vi plejer at blive tidligt færdigt, det klarer min kone, men hun er på arbejde i dag. Chefen for Salling i Aalborg, Peter von der Hude kan til gengæld glæde sig over travlheden, og et år der ifølge stormagasinchefen bliver bedre end sidste år. - Uanset, hvor mange ekspedienter, vi har, så vil der altid være kø ved kasse, siger Peter Von der Hude om slutspurten. Julehandlen startede i 1. gear, men nu er der fart på. - De sidste 14 dage har folk virkelig fået sat foden på speederen, siger han. I julegodtevognen i gågaden går de brændte mandler som varmt brød. Ifølge indehaveren Jørgen Christensen er lørdag og i dag de to bedste salgsdage. Den søde duft fanger mange kunder ind, men selv kan Jørgen Christensen ikke længere dufte de brændte mandler. - Når jeg kommer ind i vognen om morgenen, så kan jeg dufte det, men så er det også slut, så kan jeg ikke lugte noget mere. Længere nede af gaden lugter det ikke af brændte mandler men af penge. Hos Fætter BR er køen nemlig lang ved kasserne, Ann Nielsen og Amalie Smith leder efter en gave. De mangler stadig noget på listen. - Vi ved jo aldrig om vi bliver nødt til også, at skulle herind i morgen, siger Ann Nielsen. Amalie Smith mener, at julegaveræset det er lidt stressende., men hun hænger i, det er jo snart jul.