Danmark

Trængte studerende får 7300 sidekammerater

Det kniber med at finde plads til et stigende antal studerende på de videregående uddannelser i Danmark.

Trængte studerende får 7300 sidekammerater

De studerende på landets universiteter sidder allerede rigtig tæt, og i fremtiden bliver der endnu mere trængsel.

Allerede næste år vil der være behov for at oprette næsten 3500 ekstra pladser, hvilket er flere unge end den rekordstore stigning, der var i sommer, skriver Politiken.

I 2017 vil der være brug for 7300 nye studiepladser, viser en beregning lavet af Ingeniørforeningen baseret på tal fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Politikerne bør tage tallene alvorligt og sikre, at der både kommer flere kvadratmeter til eleverne at blive undervist i og flere lærere at få undervisning af, siger Flemming Krogh, der er formand for Ingeniørforeningens Uddannelsesudvalg.

- Jeg frygter, at hvis man ikke etablerer den kapacitet, der er brug for, vil frafaldet øges, fordi de studerendes motivation forsvinder, siger han til Politiken.

- Det er en succes, at så mange unge bliver optaget på en uddannelse, men succesen kan ende med at blive til en fiasko, hvis ikke man kan fastholde de studerende, tilføjer han.

Problemer med kapaciteten kender de alt for godt på statskundskab på Københavns Universitet. Her får de studerende på tredje semester to gange om ugen undervisning i en stor festsal, der ligger på Geocenter, som blandt andet rummer Geologisk Museum.

Akustikken er dårlig, og de studerende klager over, at de ikke kan se, hvad der foregår på forelæserens power point-præsentation, medmindre de sidder forrest i salen.

- De gange, jeg har siddet nede bagest i lokalet, har jeg nærmest skullet have en operakikkert med for at se noget, siger den studerende Rune Madsen til Politiken.

- Og når over 200 personer skramler på deres stole og sidder og taster løs på deres computere, kan man næsten ikke høre noget på grund af den dårlige akustik. Så kan det virke meget meningsløst at være her, mener han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.