Træskibenes efterårsfestival venter

I uge 37 vil Limfjordens vande for alvor være invaderet at gamle skuder

Jens Peter Svarrer
I uge 37 vil der være flotte syn at se, når Limfjorden lægger vand til årets træskibssejlads. Arkivfoto: Ole Iversen
3. september 2018 11:07 - Opdateret 3. september 2018 11:58

MORS: Limfjorden vil igen i år i uge 37 ligge vand til nordens største træskibssejlads.

Den traditionelle kappestrid mellem de gamle træskibe, hvor deltagerne gæster havne rundt om i den vestlige del af Limfjorden finder sted for 31. gang.

Som sædvanligt vil det hele starte i Løgstør med videre sejlads til Thisted, Struer, Nykøbing, Fur og Skive.

2018 udgaven byder på rekordmange deltagere - 72 skibe er tilmeldt. Flere af disse deltagere er helt nye og har ikke været med tidligere. Dette gælder f.eks. "Grønne Erna" fra Svendborg, "Alliance" fra Langø og "Excelsior" fra Norwich.

For første gang siden 2011 er klassen med tre master repræsenteret med mere end fire deltagere. I klassen for skibe over 45 bruttotons er der også fem tilmeldte, hvilket ikke er set siden 2010. I år er det generelt større skibe end de senere år der deltager. Det betyder også, at der vil være godt fyldt op i havnene rundt omkring og der vil derfor være meget for publikum at se og opleve. En del af de mange skibe holder "åbent skib" i havnene og inviterer gerne publikum indenfor, så man kan opleve skibet og høre om dets historie. En meget vigtig historie, da en del af den gamle træskibsflåde desværre efterhånden er forsvundet fra danske farvande.

Ud over de mange deltagere i kapsejladsen følger også fire-fem andre skibe med rundt i Limfjorden. De fungerer som dommerbåd, start- og måltagningsbåd og hjælpefartøjer.

Med disse fartøjer kommer det samlede antal personer der deltager et godt stykke over 650. Det kræver derfor sit, at få det logistiske til at fungere rundt om i byerne, som hver især gør meget for at diske op med lækkerier til de mange sejlende besøgende. Noget af det der kendertegner kapsejladsen er netop, at der i alle havnene er fællesspisning for besætningerne. Således fungerer "Limfjorden Rundt" også for mange som en mulighed for at mødes og have nogle hyggelige timer med ligesindede.

Etaperne:

1. Tirsdag 11. september - Løgstør -> Thisted

2. Onsdag 12. september - Thisted -> Struer

3. Torsdag 13. september - Struer - Nykøbing Mors

4. Fredag 14. september - Nykøbing Mors -> Fur

5. Lørdag 15. september - Fur -> Skive

Se. www.limfjordenrundt.dk/ for dagsprogrammer og aktiviteter i havnene. Her findes også en opdateret deltagerliste.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...