Trafikbøvl: Nu skal det være slut med lange bilkøer

Trafikken sander ofte til langs havnen i Thisted, men der er en løsning på vej

Kristian Tilsted (V), medlem af kommunens udvalg for klima, miljø og teknik, vil bruge allerede gennemførte undersøgelser og data i bestræbelserne for at finde ”intelligente løsninger” på bil-køerne langs havnen i Thisteds midtby.Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Kristian Tilsted (V), medlem af kommunens udvalg for klima, miljø og teknik, vil bruge allerede gennemførte undersøgelser og data i bestræbelserne for at finde ”intelligente løsninger” på bil-køerne langs havnen i Thisteds midtby.Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

THISTED:Rigtig mange bilister ved, at det morgen og eftermiddag - og nogen gange også ved middagstid - er en langsommelig affære at passere de få hundrede meter vej langs havnen i Thisted mellem rundkørslerne i "Kino-krydset" og krydset ved Toldboden.

En af bilisterne er Kristian Tilsted (V), medlem af kommunens udvalg for klima, miljø og teknik, KMTU. Han mener, at tiden er inde til at gøre noget for at fjerne kødannelserne.

- Efterhånden har vi ganske mange målinger og undersøgelser, som beskriver problemerne på strækningen og også årsagerne. Derfor bør vi finde nogle løsninger, som ikke nødvendigvis forudsætter store nyanlæg, men måske blot kræver nogle "intelligente løsninger" som skiltning af alternative køremuligheder, siger Kristian Tilsted.

Strækningen langs havnen er en af de mest trafikerede i Thisted kommune, men undersøgelser viser, at mere end halvdelen af de biler, der kører her i løbet af et døgn, ikke har Thisted midtby som mål. Det er gennemkørende trafik, som ligeså godt kunne vælge en rute udenom Thisted.

Vanens magt

- Vanens magt betyder ganske meget for vores valg af vej, så en nærliggende løsning på en del af problemet kan være, at få de bilister, som alligevel bare er på gennemkørsel, til at forstå, at det er træls at hænge fast i en kø, når de ligeså godt kan vælge en anden vej. Det kan være, at den er lidt længere, men den kan i sidste ende vise sig at være hurtigere, hvis der er mulighed for at passere uhindret, siger Kristian Tilsted.

På det seneste møde i KMTU tog han trafikproblemerne i Thisted midtby op som et orienteringspunkt.

- Jeg gjorde det fordi, vi har et erkendt problem, men vi har også nogle data og analyser, som beskriver problemet. Den viden skal vi brug, til at finde nogle løsninger på problemet, for gør vi ikke de, er de penge, der er brugt på undersøgelserne, spildt, siger Kristian Tilsted.

Han vil nu tage initiativ til at der findes andre veje for den gennemgående trafik over havnen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.