Trafikdrab: Eneste overlevende vågnede i brændende bil

I februar blev to mænd dræbt i en motorvejsulykke. Det lykkedes en tredje mand at komme ud af bilen i tide.

19. maj 2014 15:50

Kort før den ulykke, som en tidlig morgen i februar kostede to mænd livet på Vestmotorvejen ved Bjæverskov, var tre mænd standset på en rasteplads for at købe morgenbrød.

Det fortæller den eneste overlevende fra den bil, som blev kørt af vejen i ulykken, mandag ved Retten i Roskilde.

En anden passager i bilen havde spurgt, om de skulle bytte plads, men de endte alligevel med at sætte sig på de samme sæder, da de forlod rastepladsen og igen kørte ud på motorvejen.

- Jeg lægger mig til at sove op ad sideruden, det er tidligt om morgenen, fortæller manden fra sin plads i vidneskranken, hvor en 27-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab.

Da passageren igen kom til bevidsthed, stod bilen i flammer. Den var blevet ramt af en bagfrakommende bil med den tiltalte 27-årige ved rattet og var braget ind i autoværnet.

Det lykkedes passageren i den ramte bil at klatre ud gennem sideruden, som var blevet slået i stykker. Et vidne til ulykken holdt ham fast, da han ville løbe tilbage for at hjælpe de andre ud. Kort efter eksploderede bilen.

Ulykken skete angiveligt i høj fart. Hastighedsbegrænsningen på motorvejsstrækningen er 130 kilometer i timen, men ifølge anklagemyndigheden kørte den 27-årige tiltalte mere end 180 kilometer i timen.

Den tiltaltes promille blev efter ulykken målt til 1,29. Den 27-årige fortæller i retten, at han inden ulykken havde været på værtshus, men at selve sammenstødet er slettet fra hans hukommelse.

- Jeg kan huske, at brandvæsnet kommer, og så kan jeg huske, at ambulancen kommer, fortæller den 27-årige fra sin plads i vidneskranken.

Da han intet kan huske, nægter han sig skyldig, fortæller den tiltaltes advokat, Carsten Brix.

- Tiltalte nægter sig skyldig, fordi tiltalte ikke kan huske ulykken, og så er det en naturlig følge at påstå frifindelse, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...