Trafikkaos efter airshow: Familie strandet i flere timer

Mor med to små piger i bilen fortæller om kaotiske tilstande i forsøget på at forlade p-pladsen ved Danish Air Show på Flyvestation Aalborg

Danish Air Show er populært, men der opstod langt ventetid på vej hjem. Foto: Martin Damgård

Danish Air Show er populært, men der opstod langt ventetid på vej hjem. Foto: Martin Damgård

VADUM:- Nu venter vi på tredje time. Og vi har flyttet os én bil!

Lene Wendelbo Hansen fra Ryaa ved Aabybro kunne ved 14-tiden søndag fortælle om "kaos", efter at hun og hendes to døtre på syv og 10 år havde været til Danish Air Show på Flyvestation Aalborg.

For mens hun kun har rosende ord til Hjemmeværnet og hele situationen ved ankomsten til det parkeringsområde, der er indrettet til de mange tusinde gæster, der ankommer i bil, var det ved 14-tiden helt umuligt at forlade det igen.

- Jeg har bakket ud fra den plads, jeg holdt på, og her holder vi stadig. Vi flytter os overhovedet ikke. Og vi får heller ingen informationer om, om der er sket noget, fortalte Lene Wendelbo Hansen.

Hun ankom til parkeringsområde i god tid, så hun fik en plads i kort gåafstand til airshowet. Hendes mand stødte til senere på formiddagen og parkerede tæt på hovedvejen, rute 11/55. Da der så kom et regnskyl, og familien besluttede sig for at tage hjem, kunne manden godt komme ud på hovedvejen og videre hjem.

- Men her holder vi stille, og det gør de også i den andre rækker parallelt med vores, konstaterede Lene Wendelbo Hansen ved 14-tiden:

- Det var ellers et flot show, men det her er vi meget kede af.

Presseofficer Morten V. Jensen bekræfter, at der har været problemer med at få bilister ud fra parkeringsområdet inde på flyvestationen.

- Vi har tre porte, og de to af dem er lige så brede som en firesporet motorvej. Så her er der ingen problemer. Men få stedet har en eller to biler siddet fast. Og det har taget tid at få dem trukket fri og væk. De steder har kø-tiden været tæt på to timer. Men der er løsnet op for det nu, fortalte Morten V. Jensen ved 14.45-tiden.

- Den tredje udgang, der går ind mod byen, var vores akilleshæl. Der er meget smalle veje inde på flyvestationen med kun to spor. Men nu er der lukket, så der er ensrettet med to spor ud. Og der er flow i det nu, fortalte presseofficeren.

Han beklager generne for gæsterne:

- Vi er kede af, folk får sådan en afslutning på showet. Vi er sikre på, at vi har rundet 120.000 gæster. Og vi tror også, at vi tæt på 130.000. Så det er fedt, men det er også trist for dem, der kommer til at holde mere i kø end forventet, lyder det fra Morten V. Jensen.

Kort før klokken 16 talte Nordjyske med endnu en gæst ved airshowet, Ole Glarkrog fra Løkken. Han havde sat sig ud i sin bil klokken 12.30, og først klokken 15.45 var han kommet ud fra parkeringsområdet.

- Det er godt nok længe at sidde og vente. Der var kaos, og folk blev jo hidsige, fortæller Ole Glarkrog. Han oplevede dog også, at der var ved at blive løsnet op på situationen kort før klokken 16.

For Lene Wendelbo Hansen døtrene blev ventetiden på fire en halv time.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.