Trafikstyrelsen: NT brugte korrekte dæk på busser

Notat fra Trafikstyrelsen siger, at krav om vinterdæk på busser ikke vil øge trafiksikkerheden

Mange busser kørte i grøften eller havde svært ved at komme op ad stigninger i vinter. Arkivfoto

Mange busser kørte i grøften eller havde svært ved at komme op ad stigninger i vinter. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Nordjyllands Trafikselskab (NT) blev i løbet af vinteren udsat for kritik fra især passagerer, fordi busselskabet ikke forlangte, at vognmændene kørte med vinterdæk.

Men NT får opbakning fra Trafikstyrelsen, der i et notat konkluderer, at der ikke er ”... belæg for at antage, at et evt. krav om brug af vinterdæk i vinterperioden vil øge trafiksikkerheden. Derimod deler Trafikstyrelsen også den almene opfattelse, at vinterdæk på bilerne øger mobiliteten og fremkommeligheden på dage og steder med sneglatte eller isglatte veje.”

Notatet imponerer imidlertid ikke Jens Otto Størup, direktør for NT. Heller ikke selvom selskabet i notatet bakkes op i, at de dæk, NT’s vognmænd bruger, og som er M+S-mærket (mud and snow, red.), er godkendt til brugen.

Han ser gerne, at der kommer nogle helt klare retningslinjer, for han vil gerne diskussionen om vinterdæk kontra andre former for dæk til livs.

I notatet står blandt andet, at ønsker en fabrikant et dæk markedsført som vinterdæk, skal det mærkes ”M+S”.

- Jeg har spurgt hos vores vognmænd, og alle kører med dæk, som minimum er M+S-mærket. Betyder det så, at busserne kører på vinterdæk, spørger Jens Otto Størup.

Ingen lovkrav

Direktørens ønske er, at Nordjyllands Trafikselskab får noget konkret at forholde sig til. Han har spurgt Transportministeriet, hvad de har tænkt sig at gøre med notatet fra Trafikstyrelsen.

- Deres melding er, at der ikke p.t. er planer om at indføre lovkrav om vinterdæk. Vi er ikke i mål endnu, for vi skal denne evindelige diskussion til livs. Nordjyllands Trafikselskab bliver stemplet som uansvarlige, og det er vi kede af. Hvis der er dæk, der er i dårlig kvalitet, så lav en liste eller en lovgivning på området. Jeg fornemmer, at det er det skridt, der skal tages for at lukke diskussionen, siger Jens Otto Størup.

NORDJYSKE har rettet henvendelse til Trafikstyrelsen, som, ifølge kommunikationsmedarbejder Mads Gundelund Gerlach, ikke ønsker at kommentere notatet yderligere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden