Udland

Traktorer tuder mod lave mælkepriser i EU

Tusindvis af landmænd blokerer Bruxelles' EU-kvarter med deres traktorer i protest mod dalende mælkepriser.

Traktorer tuder mod lave mælkepriser i EU

De strømlinede minister- og kommissionsbiler er mandag erstattet af støvede traktorer i hundredvis på gaderne i Bruxelles' EU-kvarter.

Omkring 2500 europæiske landmænd med 1000 traktorer har hele dagen blokeret området for at protestere over dalende mælkepriser.

Og de kommer langvejs fra. 15-årige David Murkovic har været 16 timer undervejs med sin far og farfar fra familiens gård i Kroatien.

- Jeg er med, fordi det er min fremtid, det drejer sig om. Hvis vi ikke gør noget nu, så er der ikke noget tilbage til mig, når jeg skal overtage, råber han gennem larmen fra et helt orkester af koklokker, der kommer forbi.

Demonstrationen er arrangeret af forbundet for europæiske mælkeproducenter, EMB.

- I alt for lang tid har mælkepriserne ikke engang dækket omkostningerne ved produktionen. Tusindvis af mælkeproducenter har allerede givet op, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Det gælder blandt andet for 43-årige Hubert Maiers nabo hjemme i Schwarzwald i Sydtyskland. Maier er kommet til Bruxelles for at råbe politikerne op, så han ikke selv ender i samme situation.

- Det her er ikke et tysk eller fransk problem. Det er et europæisk problem. Og derfor står vi sammen i dag, siger Hubert Maier og peger rundt på de tyske, franske, belgiske, hollandske og kroatiske flag, der hænger i traktorernes ruder.

Sammen med sine kolleger håber han nu, at budskabet når ind til politikerne bag EU-Parlamentets glasfacade.

- De kan ikke undgå at høre os, siger Hubert Maier med et nik mod de mange hundrede traktorer, der tuder om kap.

- Men de skal jo også lytte til os.

Det er ikke første gang, den tyske landmand er med til en demonstration mod de dalende mælkepriser.

- Og det bliver nok heller ikke sidste gang, vi er her. Vi bliver nødt til at gøre politikerne opmærksomme på vores problem igen og igen, så de ikke glemmer os, siger Hubert Maier.

I en lignende protest i 2009 brændte landmændene blandt andet halmballer af foran EU-Parlamentet.

Den danske brancheorganisation Landbrug & Fødevarer har ikke kendskab til, at der skulle være danske mælkeproducenter blandt mandagens demonstranter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.