Transportminister tror på aftale om Storstrømsbro snart

Henrik Dam Kristensen tror på, at der inden for to uger kommer et bredt flertal om en ny Storstrømsbro.

Transportminister tror på aftale om Storstrømsbro snart

Forhandlingerne om en ny Storstrømsbro har stået på længe, men nu forventer transportminister Henrik Dam Kristensen (S) at have en aftale klar med oppositionen i løbet af et par uger.

Det siger han, nu da forhandlingerne er blevet genoptaget i denne uge.

- Vi går i gang med at forhandle igen, og jeg er meget fortrøstningsfuld for, at vi kan få en aftale på plads inden for et par uger, siger han.

Oppositionspartierne havde fået frist til tirsdag klokken 12 til at melde tilbage på det seneste udspil fra transportministeren. Regeringen har lagt op til at finde de 3,9 milliarder kroner, som en ny bro koster, i Infrastrukturfonden.

Alle partier i forligskredsen er enige om, at der er behov for en ny Storstrømsbro. Men finansieringen af broen har skabt stor splittelse mellem regeringen og oppositionen.

Derfor har forhandlingerne, der har stået på ad flere omgang siden efteråret, endnu ikke båret frugt.

Henrik Dam Kristensen fremhæver vigtigheden af at få et bredt forlig i hus.

- Når man skal foretage store investeringer i infrastruktur, så er det vigtigt, at der er et bredt flertal. Det er investeringer, som rækker mange år frem i tiden, og derfor er det vigtigt, siger han.

Tidligere på måneden forsøgte Henrik Dam Kristensen at lokke blå blok til at acceptere hans bud på, hvordan en ny bro kan finansieres.

Ministeren fandt 600 millioner kroner ekstra, der primært skal gå til vejprojekter, og det fik Dansk Folkeparti til at melde sig klar til forhandling.

På spørgsmålet om, hvad ministeren gør, hvis ikke regeringen får oppositionen med i forliget, svarer Henrik Dam Kristensen:

- Det gør vi, og der er ingen grund til ikke at være positiv omkring det, der er i gang. Jeg håber, at vi kan få en rigtig flot aftale på plads i løbet af et par uger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst