Skolevæsen

Travl efterskoledag i Vesthimmerland på søndag

På Ef­ter­sko­ler­nes Dag er der fuld ak­ti­vi­tet på sko­ler­ne i Vest­him­mer­land. Blandt an­det i mu­sik­værk­ste­det på Him­mer­lands Ung­doms­sko­le i Hau­bro.

På Ef­ter­sko­ler­nes Dag er der fuld ak­ti­vi­tet på sko­ler­ne i Vest­him­mer­land. Blandt an­det i mu­sik­værk­ste­det på Him­mer­lands Ung­doms­sko­le i Hau­bro.

VESTHIMMERLAND:Normalt er søndag en fridag på efterskolerne i Vesthimmerlands Kommune. Men den kommende søndag skiller sig ud. Når landets efterskoler i weekenden åbner dørene for at slå et slag for deres tilbud til drenge og piger i 8, 9. og 10. klasse på Efterskolernes dag, er der langt fra tale om en dovnedag. Hverken for elever eller lærere. På Himmerlands Ungdomsskole i Haubro, der med sine 150 elever er kommunens største, har en del af eleverne fået til opgave at vise gæster rundt på skolen, mens andre er på arbejde i skolens værksteder, så nye elever kan få et levende indtryk af hvilke muligheder, der er i et år på skole. I gymnastiksalen er der opvisning i gymnastik og dans og i fællesrummet ¿Arken¿ kan man få sig en snak med en lærer eller en kop kaffe i caféen. - Efterskolernes dag er en vigtig dag for Efterskolernes, siger Anna Kolind, der er forstander på Himmerlands Ungdomsskole. Før det kom hun fra et job som formand for Efterskoleforeningen. - Det er jo sådan en dag hvor alle efterskoler åbner dørene, netop for at man kan fornemme, atmosfæren, kulturen og skoleånden på hver enkelt skole. Det er utroligt vigtigt, at eleverne får valgt lige præcis den skole, der er den bedste til dem, påpeger hun. Derfor er Efterskolernes dag ikke bare en dag, hun vil bruge på at sælge Himmerlands Ungdomsskole til nye generationer. - Det er også en dag, hvor vi skal være med til at bidrage til de unge bliver afklaret, pointerer hun. Hun er sikker på, at Efterskolernes dag har været et gode både for eleverne og efterskolerne. - Jeg er fuldstændige sikker på, at efterskolernes dag har bidraget til at efterskolerne er nået længere ud i det danske land. Mange kommer fra børnene ikke er så forfærdig gamle, og så tager de måske nogle efterskoler på én egn det ene år, og på en anden det næste, siger Anna Kolind. Der er åbent på alle efterskolerne i Vesthimmerland søndag eftermiddag og alle steder er der lignende programmer, der alle har til formål, at give vordende generationer indblik i lige præcis den enkelte skoles stærke sider. Det gælder udover Himmerlands Ungdomsskolen, Ranum Efterskole, Vesterbølle Efterskole, Aalestrup Naturefterskole og Farsø Efterskole.