Fodbold

Travl nat efter guldfesten

Med fem mand i detentionen havde politiet lige så travlt som på en fredag

Foto;: Grete Dahl

Foto;: Grete Dahl

AALBORG:Tusindvis af AaB-fans var søndag aften på gaderne i Aalborg for at fejre, at guldmedaljerne endelig var hængt om halsen på AaB’s dobbelte mestre.

Ud over de 13.000 mennesker, der så sæsonens sidste kamp mod AGF, så var mange mennesker også forsamlet ved Gammeltorv for at tage imod spillerne, da de i åben bus kom for at blive hyldet.

Og derefter fortsatte festen for manges vedkommende i Jomfru Ane Gade, der efterhånden blev lige så fyldt som på en fredag nat.

- Vi har fem pladser besat i detentionen. Alle anholdte er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fortæller vagtchef Heine Hansen fra Nordjyllands Politi.

Bøde til baneløbere

I løbet af fodboldfesten slap politiet heller ikke helt for at træde til.

To mænd, begge AaB-fans indkasserede en bøde for at overtræde fyrværkeriloven. Den ene antændte et romerlys, som den anden kastede ind på fodboldbanen. Det udløser en bøde på omkring 5000 kroner.

Herudover blev mindst fem sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at løbe ind på banen, eller forsøge på at gøre det. Det koster dem hver især en bøde på 3000 kroner.

For en AaB-fan blev kampen på stadion den sidste i et år. Han fik nemlig karantæne.

- Det er måske en tanke værd, inden man laver ballade på stadion. At man risikerer en karantæne. Et år er lang tid, hvis man er glad for at følge AaB’s hjemmekampe, lyder det fra vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt i en kommentar.

Ros til fans

Men alt i alt var der pæne ord fra politiet til AaB’s fans.

- Langt de fleste fans opførte sig pænt. Det vil jeg gerne kvittere for med ros, siger Ole Juul Schmidt.

Trafikken gav lidt knuder under guldfesten. Især havde busserne svært ved at slippe igennem de tætte menneskemængder. Til sidst blev busserne simpelthen dirigeret uden om Nytorv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst