Travlhed i Hjallerup Slagtehus

Det går godt for Hjallerup Slagtehus. Slagtehuset har udvidet med 250 kvadratmeter for at få plads til flere slagtninger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Når moskusokserne er slagtet, skal de efter partering videre til restauranter. Foto: Henrik Bo

- Det er et flot dyr. Men også et stort dyr. Hjallerup Slagtehus har for første gang slagtet amerikanske bisonokser. Dyrenes ejer bor i Brovst-området, og han kom til Palle Panduro, der har Hjallerup Slagtehus, for at få slagtet de tre dyr. Kødet ender blandt andet hos restauranter, og så langt væk som på Fyn. Her op til jul er der travlhed. Der slagtes lam, får, svin og kvæg. Når der slagtes svin, er der plads til omkring 75 ad gangen. Ordrebogen er ret tyk her op mod jul, og Palle Panduro må trække på flere slagtere. Slagtehuset er netop udvidet med 250 kvadratmeter. Der er nu tre kølehuse. - Vi har indrettet en ny boks, hvor dyrene skydes. Der er også investeret i et anlæg, der rykker huderne af. Palle Panduro er alene om at partere dyrene, og de parteres, som kunden ønsker det. Der sker dyrlægekontrol. Det er dyrlæge Ole Worm fra Agersted, der er veterinærdyrlæge hos Hjallerup Slagtehus. Hvert et dyr skal kontrolleres - både som levende og som dødt. - Der kan tages prøver af hjerter, lever, nyre med mere, for at tjekke dyrene. Kunderne får som regel tunge, lever og hjerte med. Dyrenes oprindelse kan følges. Når dyrene slagtes kan de kendes på øremærket, som de får på ved fødslen. Handles der med kreaturer, skal Det Centrale Kvægregister have besked. Når dyret forlader slagtehuset, får det et stempel, og en seddel med dyrets nummer følger med. Palle Panduro har slagtet det meste af sit liv. Han er uddannet slagter på Danish Crown i Nørresundby. Og da slagteriet lukkede, valgte han for fem år siden at etablere eget slagtehus. Det er nu udvidet, så der er plads til de øgede aktiviteter. Palle Panduro trækker på slagtere i det omfang, der er behov for slagtere. Hans samleverske Karin Jensen står for regnskaber med mere. Palle Panduro indrømmer, at der er travlt her op til jul. - Men i og med, at vi har kølerum, hvor der kan være med til 16 grader, kan vi sprede slagtningen ud over hele året. Og der slagtes hele året.